Γεωπολιτικά

Η Σερβία επέπληξε τον υπουργό της Κροατίας που αποκάλεσε τον Βούτσιτς Ρώσο «δορυφόρο»

Η Σερβία επέπληξε τον υπουργό της Κροατίας που αποκάλεσε τον Βούτσιτς Ρώσο «δορυφόρο»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Η Σερβία διαμαρτυρήθηκε την Κυριακή στην πρεσβεία της Κροατίας στο Βελιγράδι αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας αποκάλεσε τον πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić ρωσικό «δορυφόρο».

Η Σερβία διαμαρτυρήθηκε την Κυριακή στην πρεσβεία της Κροατίας στο Βελιγράδι αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας

Η Σερβία διαμαρτυρήθηκε την Κυριακή στην πρεσβεία της Κροατίας στο Βελιγράδι αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας αποκάλεσε τον πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić ρωσικό «δορυφόρο».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Gordan Grlić-Radman δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο N1 το Σάββατο ότι ο Vučić θα πρέπει να αποφασίσει ποιανού πλευρά είναι —της Ρωσίας ή της ΕΕ— «γιατί είναι αδύνατο και άβολο να κάθεσαι σε δύο καρέκλες ταυτόχρονα». Αποκαλώντας τον Βούτσιτς «δορυφόρο» της Ρωσίας, ο Γκρλίτς-Ράντμαν είπε ότι δεν θα επιτραπεί η «κακοήθης επιρροή της Ρωσίας στα Δυτικά Βαλκάνια» σύμφωνα με το politico.eu

Ο Βούτσιτς απάντησε ότι ο Γκρλίτς-Ράντμαν «όχι μόνο παρεμβαίνει βάναυσα στις εσωτερικές υποθέσεις της Σερβίας, αλλά ως συνήθως λέει ψέματα και προσβάλλει τον σερβικό λαό και απειλεί τους πολίτες της Σερβίας». «Δεν υπήρξα ποτέ υπηρέτης κανενός, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί για τον Γκρλίτς-Ράντμαν», πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα σχόλια του Γκρλίτς-Ράντμαν. Οι δηλώσεις του Κροάτη υπουργού «αντιπροσωπεύουν μια περαιτέρω συνέχιση της οικοδόμησης μιας ατμόσφαιρας μίσους προς τη Δημοκρατία της Σερβίας και τον σερβικό λαό και παραβιάζουν την κοινή πολιτική προώθησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», ανέφερε το σερβικό υπουργείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments