Διεθνή

Ουάσιγκτον: Αμερικανός στρατιωτικός αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ουάσιγκτον: Αμερικανός στρατιωτικός αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Members of the French riot police take part in a training exercise to handle violent demonstrations, in Ris-Orangis, south of Paris, as the 'Yellow Vests' and anti health pass protests continue in France, August 30, 2021. REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Ουάσινγκτον το απόγευμα της Κυριακής (25/2), σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο με τραύματα απειλητικά για τη ζωή του και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, η αστυνομία ερεύνησε επίσης ένα όχημα σε κοντινή απόσταση για εκρηκτικά, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο άντρας με τη στρατιωτική στολή που στάθηκε μπροστά από την πύλη της πρεσβείας αυτοπροσδιορίζεται ως μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ανέφεραν οι New York Times και η Washington Post, επικαλούμενες αξιωματούχους.

«Δεν θα είμαι πλέον συνένοχος στη γενοκτονία [στη Γάζα]. Πρόκειται να εμπλακώ σε μια ακραία πράξη διαμαρτυρίας», είπε ο άνδρας πριν αυτοπυρποληθεί και φωνάζοντας επανειλημμένα «Ελεύθερη Παλαιστίνη!»

Το όνομα που χρησιμοποίησε ο άνδρας στο βίντεο –το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί δημόσια– ταιριάζει με έναν λογαριασμό στο LinkedIn για έναν εν ενεργεία αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας από το Τέξας, ανέφεραν οι Times . Ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας είπε στο Task & Purpose ότι ο άνδρας είναι εν ενεργεία αεροπόρος. Η ταυτότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η Πολεμική Αεροπορία είπε ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές ότι ο άνδρας ήταν ενεργός στρατιωτικός.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο με τραύματα απειλητικά για τη ζωή του.Κανένα μέλος του προσωπικού δεν τραυματίστηκε, δήλωσε η Ταλ Ναΐμ, εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments