Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η αποστολή της φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα

ΚΥΣΕΑ: Εγκρίθηκε η αποστολή της φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά Θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: (Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)

Μετά το πέρας του ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη φρεγάτα ΥΔΡΑ, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΘΑ

Στην απόφαση να αποπλεύσει το ταχύτερον δυνατόν, εντός εβδομάδος, η φρεγάτα Ύδρα για να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ασπίδα» ώστε να προστατέψει τα εμπορικά πλοία που δέχονται επίθεση από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάστηκαν επίσης τα τελευταία δεδομένα για τις μεταναστευτικές ροές και διαπιστώθηκε ότι καταγράφεται σημαντική μείωσή τους, καθώς και η παραμονή των μεταναστών στη χώρα, ενώ δόθηκε προσοχή για αυξημένη επιφυλακή στην περιοχή της Γαύδου, όπου αυξάνονται οι ροές από την Λιβύη.

Μετά το πέρας του ΚΥΣΕΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη φρεγάτα ΥΔΡΑ, όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΘΑ.

Η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα πάει αρχικά στη Σούδα και στη συνέχεια θα αποπλεύσει για το Σουέζ.

Ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδρίασε, σήμερα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκε, μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, η συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση «Aspides» για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη, αποφασίστηκε η παράταση για ένα έτος, της θητείας του εν ενεργεία Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Το ΚΥΣΕΑ ενημερώθηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, σχετικά με την πορεία του μεταναστευτικού, τη μεγάλη μείωση των μεταναστευτικών ροών και τη σταδιακή αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υποδοχής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καιρίδης οι διαμένοντες στις δομές φιλοξενίας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου έχουν μειωθεί πάνω από 25% σε σχέση με τις αρχές Ιανουαρίου.

Μετά από πρόταση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε η τροποποίηση του Σχεδίου «Αιγίς», για την προμήθεια 300 νέων οχημάτων για τις δασικές υπηρεσίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments