Γεωπολιτικά

Al Jazeera: Το Ισραήλ θα απελευθερώσει 400 κρατούμενους με αντάλλαγμα 40 Ισραηλινούς ομήρους

Al Jazeera: Το Ισραήλ θα απελευθερώσει 400 κρατούμενους με αντάλλαγμα 40 Ισραηλινούς ομήρους

Πηγή Φωτογραφίας: People rally calling for the release of hostages kidnapped on the deadly October 7 attack by Palestinian Islamist group Hamas, amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas, in Tel Aviv, Israel, December 9, 2023. REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Ισραήλ αποδέχτηκε το αίτημα της Χαμάς να αυξήσει την είσοδο βοήθειας και προσωρινών κατοικιών στη Λωρίδα και να φέρει βαρύ μηχανήματα και εξοπλισμό.

Πηγές αποκάλυψαν στο Al Jazeera τους όρους του αρχικού πλαισίου για την κατάπαυση του πυρός και την ανταλλαγή αιχμαλώτων που το Ισραήλ συμφώνησε πρόσφατα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Ισραήλ αποδέχτηκε το αίτημα της Χαμάς να αυξήσει την είσοδο βοήθειας και προσωρινών κατοικιών στη Λωρίδα και να φέρει βαρύ μηχανήματα και εξοπλισμό. Το Ισραήλ πρότεινε επίσης να επανατοποθετήσει τις δυνάμεις του έξω από πολυσύχναστες περιοχές και να σταματήσει τις εναέριες αναγνωρίσεις για 8 ώρες την ημέρα .

Ανέφερε επίσης ότι το Ισραήλ συμφώνησε να απελευθερώσει 400 Παλαιστίνιους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από αυτούς με υψηλές ποινές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments