Διεθνή

Ερντογάν: Η εκλογή Ιμάμογλου ήταν ένα λάθος

Ερντογάν: Η εκλογή Ιμάμογλου ήταν ένα λάθος

Πηγή Φωτογραφίας: [365629] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ / EUROKINISSI)

Λεκτικές «ξιφομαχίες» ανάμεσα σε Ερντογάν και Ιμάμογλου ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία

Λεκτικές «ξιφομαχίες» ανάμεσα σε Ερντογάν και Ιμάμογλου ενόψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να επιρρίπτει αιτιάσεις στον Ιμάμογλου για όσα δεν έπραξε από τη θέση του στο τιμόνι της Δήμου Κωνσταντινούπολης. Όπως ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε, «η εκλογή Ιμάμογλου ήταν ένα λάθος» και «δεν ξέρω πώς, αλλά έγινε κάποιο λάθος, και αυτό το άτομο ανέλαβε αυτά τα καθήκοντα και η Κωνσταντινούπολη πάλι γέμισε σκουπίδια, λακούβες και λάσπη».

Με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, να ανταπαντά επικαλούμενος την κρίση των ψηφοφόρων: «ο λαός απάντησε με 806.000 ψήφους. Αυτή είναι η λογική Ερντογάν για τη δημοκρατία. […] Αυτή είναι η αντίληψη του Ερντογάν για τη δημοκρατία. Όταν κερδίζει ο ίδιος είναι η δημοκρατία και η λαϊκή βούληση, όταν κερδίσει κάποιος άλλος τότε είναι ”λάθος”», όπως σημειώνει ο ΣΚΑΪ.

Εν όψει των δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, Ιμάμογλου και Ερντογάν αναφέρονται στα πραττόμενα. Ο Τούρκος πρόεδρος σημειώνει ότι «τώρα πριν από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου, δημιουργούνται βρώμικες συμμαχίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Μερσίνη και το ξέρουμε αυτό». Συμπληρώνει ότι «ξεκινήσαμε το έργο της ναυπήγησης μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου» και «τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη προστατεύουν τους αιθέρες 34 χωρών». Όπως και ότι «η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας γράφει ένα παγκόσμιο έπος. Στον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών είμαστε μία από τις 3 χώρες στον κόσμο. Σήμερα, τους αιθέρες 34 χωρών τους προστατεύουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Από πλευράς του, ο Ιμάμογλου θίγει την αξιοπιστία του εκλογικού συστήματος και την κρίση των ψηφοφόρων: «εδώ ακύρωσαν τις εκλογές. Όμως όπως ο λαός αντιστάθηκε εναντίον των πραξικοπηματιών Έτσι και με διαφορά 806.000 ψήφων προστάτευσαν τη δημοκρατία».

«Η Τουρκία εκλιπαρεί να πάρει τα F-16»

Στο μεταξύ, Τούρκος αναλυτής θίγει το ζήτημα των F-16, υπογραμμίζοντας ότι «μας απέκλεισαν από τα F-35 και τώρα μιλάμε για την πρώτη πτήση του KAAN».

Ειδικότερα, όπως ο Ντενίζ Ζεϊρέκ, δημοσιογράφος εφημερίδας SOZCU, σημείωσε: «Αν όλα πάνε καλά, τo  KAAN θα παραδοθεί στην Τουρκική Αεροπορία περίπου το 2030-2032. Aλλά αυτό το πρώτο αεροσκάφος των δοκιμαστικών πτήσεων θα το πάνε από πόλη σε πόλη και θα δημιουργήσουν ένα κλίμα πως το Kaan ήδη προστατεύει τους αιθέρες μας. Όμως στο παρασκήνιο κάνουν παζάρια και υποχωρούν για να πάρουν τα F-16 και για να τα εκσυγχρονίσουν.

Δίνουν 23 δισ. δολάρια για τα F-16, τα αγοράζουμε με τα δικά μας χρήματα όμως εκλιπαρούμε για να τα πάρουμε. Σας το λέω εκλιπαρούν για να τα πάρουν. Μας την έφεραν με τα F-35 καθώς μας απέκλεισαν από το πρόγραμμα επειδή επιλέξαμε τα S-400 από τη Ρωσία και πάνε στην άκρη και 1.5 δισ. δολάρια εκεί. Αχρηστεύτηκαν και oι S-400 και τώρα προσπαθείτε να πάρετε τις εκλογές με το Kaan».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments