Nέα της αγοράς

Σ. Κόκκαλης (Intralot): Με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές

Σ. Κόκκαλης (Intralot): Με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές

Πηγή Φωτογραφίας: mononews.gr

Τα βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Intralot (ΙΝΛΟΤ) στις διεθνείς αγορές με κύριους σταθμούς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αγορά της Αυστραλίας

Τα βήματα για την περαιτέρω ανάπτυξη της Intralot (ΙΝΛΟΤ) στις διεθνείς αγορές με κύριους σταθμούς τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αγορά της Αυστραλίας, οι οποίες θεωρούνται και οι μεγαλύτερες σε όγκο, σκιαγράφησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή του ομολόγου της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο πρόεδρος του Ομίλου Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο ίδιος εξήρε την ανοδική πορεία που σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί κύριο παράγοντα για τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αναφερόμενος στις προοπτικές της Intralot, κυρίως εκτός των πυλών, σημείωσε πως μετά τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια από τις μεγάλες και ισχυρότερες αγορές του πλανήτη.

Αγορές τις οποίες χαρακτήρισε δύσκολες. Σημείωσε επιπρόσθετα, ότι η Intralot σιαθέτει τεχνολογική υπεροχή και λόγω αυτής στέκεται ισάξια απέναντι στους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς. Ο κ. Κόκκαλης, αναφέρθηκε και στη σχέση της Intralot με τον ΟΠΑΠ, τις οποίες χαρακτήρισε πολύ καλές σημειώνοντας ότι σήμερα ο ΟΠΑΠ λειτουργεί πάρα πολύ καλά.

Ο CEO της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, αναφέρθηκε στην πορεία της εγχώριας αγοράς εταιρικών ομολόγων υπενθυμίζοντας, ότι πλέον υπό διαπραγμάτευση τελούν 24 εκδόσεις μέσα των οποίων κατευθυνθήκαν την αγορά 4,6 δισ. ευρω.

Όσον αφορά την αξία των συναλλαγών της αγοράς ομολόγων ο ίδιος σημείωσε, ότι μόνο στο πρώτο δίμηνο του 2024 αυτή διαμορφώθηκε στα 1,8 εκατ. ευρώ διπλασιασμένη σε σχέση με το 2023 αποδεικνύοντας έτσι, ότι τα εταιρικά ομόλογα αποτελούν μια ισχυρή επιλογή για την ανάπτυξη των εταιρειών με γρήγορη και εύκολη χρηματοδότηση με φθηνά κεφάλαια, αλλά και με ικανοποιητικές αποδόσεις για τους επενδυτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments