Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Έκανε την δουλειά με τρόπο πειστικό

Παναθηναϊκός: Έκανε την δουλειά με τρόπο πειστικό

Πηγή Φωτογραφίας: [367612] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟ - ΑΡΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την άνετη επικράτηση του Τριφυλλιού επί του Άρη, το εξαιρετικό ημίωρο της ομάδας του Τερίμ, τον mvp Ζέκα και τις εκτός πραγματικότητας παιχνιδιού, δηλώσεις του Άκη Μάντζιου.

Μετά τις δύο απανωτές εντός έδρας γκέλες που τόσο πολύ του κοστίζουν, το πρωταρχικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Άρη ήταν να επιστρέψει στις νίκες, να βάλει στο σακούλι τους βαθμούς, να μην χάσει άλλο έδαφος στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Από την στιγμή που το κατάφερε, έχοντας και καλή εικόνα πάνω στο χορτάρι, ο βαθμός του ανεβαίνει. Ήταν σημαντικό για το Τριφύλλι να κλείσει την κακή παρένθεση της προβληματικής εικόνας που είχε στα τρία προηγούμενα ματς. Αρκεί, φυσικά, τα όσα είδαμε το βράδυ της Τετάρτης στη Λεωφόρο να μην αποτέλεσαν μια έκλαμψη, μια αντίδραση της στιγμής, αλλά να έχουν συνέχεια, αρχής γενομένης την Κυριακή με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και έπειτα στα play-offs. Το Τριφύλλι έπαιζε κατά κάποιον τρόπο την… ζωή του, το κίνητρό του ήταν πολύ μεγαλύτερο, καθώς απέναντί του είχε έναν αντίπαλο, χωρίς ουσιαστικό στόχο στο πρωτάθλημα μέχρι και το φινάλε του.

Οι ”πράσινοι” σε συνδυασμό με το κάκιστο ξεκίνημα του Άρη στο παιχνίδι, έβαλαν τον αντίπαλο στα σκοινιά για ένα ημίωρο, δημιούργησαν πέντε κλασσικές ευκαιρίες, κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, στις προσωπικές μονομαχίες, στις δεύτερες μπάλες, παντού. Ο Παναθηναϊκός με καλή κυκλοφορία, όμορφες ιδέες, γρήγορες σκέψεις και υψηλή ένταση δεν άφησε κανένα περιθώριο στους ”κίτρινους” και το 1-0 του ημιχρόνου ήταν πέρα πέρα μαγική εικόνα βάσει των στιγμών που έφτιαξαν οι παίκτες του Τερίμ.

Σίγουρα είναι ένα καλό μάθημα ενόψει του μίνι πρωταθλήματος αυτό. Σε παιχνίδια που μπορείς να… καθαρίζεις από το ημίωρο, δεν πετάς στα σκουπίδια τόσες μεγάλες ευκαιρίες. Ειδικά εκείνη του Μπερνάρντ στο 14′, μετά από το στρώσιμο του Μπακασέτα, από το ύψος του πέναλτι, με εξαιρετικό οπτικό πεδίο, ”απαγορεύεται” να μην καταλήγει στο πλεκτό. Όπως ”απαγορεύεται” κι αυτό που έκανε ο κατά τα άλλα εξαιρετικός Ιωαννίδης στο 31′, όπου προτίμησε να ψάξει το γκολ στην κλειστή γωνία του Κουέστα αντί να σερβίρει είτε στον Παλάσιος είτε στον Τσέριν που ήταν στη μικρή περιοχή αμαρκάριστοι και έτοιμοι για το 2-0.

Όταν είσαι ανώτερος και δεν το τελειώνεις, φτάνει μια στιγμή για να τρέχεις και να μην φτάνεις. Προέκυψε στο 47′. Ο Ακαϊντίν μαρκάρει χώρο, ενώ πίσω του υπάρχει μόνος του ο Ζαμόρα και είναι δική του ευθύνη εκεί να τον περιορίσει. Δικαίως… ουρλιάζει ο Κώτσιρας στη φάση. Ο εξτρέμ του Άρη αστοχεί, ο Σουλεϊμάνοφ πέντε λεπτά έπειτα κάνει πεντακάθαρο χέρι, ο Ιωαννίδης πέτυχε το 17ο φετινό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και… thats’ it.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος από νωρίς, καθώς ο Παναθηναϊκός το έσβησε το ματς και στο ρελαντί κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα. Ένα σουτ του Μανού έξω από την περιοχή και ακόμη δύο του Νταρίντα από απόσταση δεν συντελούν σοβαρή απειλή.

Εδώ να ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση: Πως γίνεται ο προπονητής του ΆρηΆκης Μάντζιοςνα δηλώνει αδικημένος; Από ποιόν αδικήθηκε; Θα έπρεπε να νιώθει τυχερός που δεν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με τρία και τέσσερα γκολ στις αποσκευές. Δηλαδή τι ήθελε; Να μην δώσει ο VAR την… μανσέτα που κάνει ο Σουλεϊμάνοφ στην εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρντ; Να μην δώσει ο Αλ Χακίμ το τράβηγμα του Ζουλ πάνω στον Ιωαννίδη; Όταν ο Άρης έχει αυτή την εικόνα στη Λεωφόρο, είναι δυνατόν να ψάχνονται άλλοθι για μία εξαιρετική διαιτησία; Τελοσπάντων, πάμε παρακάτω.

Οι Fantastic Four του Παναθηναϊκού

Σε ατομικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός είχε σε πάρα πολύ καλό βράδυ τέσσερις ποδοσφαιριστές του. Τον Ζέκα, τον Μπακασέτα, τον Τσέριν και τον Ιωαννίδη.

Ο αρχηγός έκανε ίσως την καλύτερή του εμφάνιση από την ημέρα που επέστρεψε. Έκανε τα πάντα στη μεσαία γραμμή και τα έκανε σωστά. Ολοκλήρωσε το ματς με 52/53 πάσες, 14 επανακτήσεις, τις 8 στο μισό του αντιπάλου και 60% κερδισμένες μονομαχίες.

Επιστροφή σε καλή απόδοση και για τον Τάσο Μπακασέτα που σκόραρε το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα σε ροή αγώνα. Αποτέλεσμα της γρήγορης σκέψης του. Επανάκτηση, κάθετη πάσα, κάθετη κίνηση, γκολ.

Ο Τσέριν επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως με εκείνον στην ενδεκάδα ο άξονας αποκτά μεγαλύτερη ισορροπία, περισσότερη ενέργεια, μεγαλύτερη ποιότητα. Ο Σλοβένος είναι το καλύτερο ”8” στο ρόστερ, ειδικά από την στιγμή που ο Βιλένα είναι μέχρι στιγμής απογοητευτικός και δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες.

Ο Ιωαννίδης ήταν ο… γνωστός Ιωαννίδης, αυτός που δεν πιάνεται με τίποτα. Του έλειπε το γκολ για να πάρει τα πάνω του, το έψαχνε, κάνει ένα μαγικό χάδι στη μπάλα που βρίσκει στο οριζόντιο και τελικά από την άσπρη βούλα ξανασυνδέθηκε με το αντίπαλο πλεκτό.

Πηγή: gazzetta.gr//Νίκος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments