Οικονομία

Τσάπαλος για διασύνδεση ταμειακών με POS: Αν δε το κάνουμε, η χώρα θα χάσει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Τσάπαλος για διασύνδεση ταμειακών με POS: Αν δε το κάνουμε, η χώρα θα χάσει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Για το θέμα της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

Για το θέμα της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος

Για το θέμα της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος.

«Χρειάζεται ψυχραιμία. Δεν θα επιβληθούν πρόστιμα αν φταίει ο πάροχος ή το λογισμικό που δεν έχει αναβαθμιστεί. Δεν είναι δική σας υπαιτιότητα. Θα πέσουν πρόστιμα εκεί που πρέπει και εφόσον χρειαστεί. Το ζητούμενο δεν είναι να μαζέψουμε λεφτά από τα πρόστιμα. Το ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί το έργο. Αν δε το κάνουμε, με μαθηματική ακρίβεια η χώρα μας θα χάσει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η αναβάθμιση γίνεται απομακρυσμένα στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά υπάρχει ποσοστό που δεν έχει αναβαθμιστεί», επεσήμανε σε δηλώσεις του στο MEGA.

«Η προθεσμία ισχύει για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα»

«Υπάρχουν 40.000 εποχικές επιχειρήσεις. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να διασυνδεθούν μέχρι σήμερα. Έχουν περιθώριο να διασυνδεθούν μέχρι την ημέρα που θα ανοίξουν. Για παράδειγμα, αν ανοίξει ένα κατάστημα στην Τήνο τον Ιούνιο, ο ιδιοκτήτης δεν είναι υποχρεωμένος να πάρει το καράβι σήμερα και να πάει στην Τήνο να περιμένει τον τεχνικό να συνδεθεί. Η προθεσμία ισχύει για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σήμερα», είπε ο κ. Τσάπαλος.

Και συνέχισε: «Δεύτερον, 35 κλάδοι λιανικής: αυτοί οι κλάδοι πρέπει πρώτα να προμηθευτούν το POS και λήγει σήμερα η διορία παραγγελίας και εγκατάστασης μέχρι τέλος Μαρτίου κι στην συνέχεια να διασυνδέσουν το POS με την ταμειακή. Άρα και αυτοί έχουν έναν μήνα παράτασης, να μην φοβούνται για πρόστιμα. Έχουν εγκριθεί 160.000 vouchers και έχουν εξαργυρωθεί χιλιάδες από δικαιούχους. Υπάρχουν όμως προβλήματα σε κάποιες περιπτώσεις και θα λυθεί τις επόμενες μέρες».

«Σύντομα οι ανακοινώσεις για τις προμήθειες τραπεζών»

«Δεν θα φτάναμε στο παρά 5 και να μιλάμε για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα αν όλοι μας είχαμε κάνει εγκαίρως την δουλειάς μας. Δεν φταίει μόνο το υπουργείο και η ΑΑΔΕ σε όλη αυτή την κατάσταση. Θα μπορούσαν και οι τεχνικοί να πιέσουν τους πελάτες τους και τους παρόχους να κάνουν εγκαίρως τις αναβαθμίσεις. Έχουν γίνει χιλιάδες αναβαθμίσεις, να κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο. Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για τις προμήθειες των τραπεζών», σχολίασε κλείνοντας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments