Πολιτική

Σε εγρήγορση το Μαξίμου για την κοινωνική αντιπολίτευση

Σε εγρήγορση το Μαξίμου για την κοινωνική αντιπολίτευση

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Εντείνονται το τελευταίο διάστημα οι κοινωνικές αντιδράσεις.

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου τις εντεινόμενες το τελευταίο διάστημα κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για μία σειρά από φλέγοντα ζητήματα.

Απουσία κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση βρίσκεται το τελευταίο δίμηνο αντιμέτωπη με μία εντεινόμενη ώσμωση κοινωνικής αντιπολίτευσης, η οποία μπορεί να μην έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής να εκφραστεί με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο, ωστόσο είναι σαφές πως γιγαντώνεται, κάτι το οποίο αναγνωρίζουν τόσο βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και επιτελείς του κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με πολλούς βουλευτές της πλειοψηφίας να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με δυσάρεστες εκπλήξεις μέσα στις επόμενες 100 ημέρες, και ο κίνδυνος προέρχεται κυρίως από τα δεξιά του κυβερνώντος κόμματος.

Οι πρόσφατες μαζικές συγκεντρώσεις μπορεί καταρχήν να οργανώθηκαν για να σηματοδοτήσουν την επέτειο ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών, αλλά ουσιαστικά πυροδότησαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες για την ακρίβεια, τους μισθούς και μια σειρά από κυβερνητικά νομοθετήματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κυβερνητικό στρατόπεδο είδε την πλατεία Συντάγματος να γεμίζει και πάλι με πλήθος κόσμου και όλα τα συνδικάτα ενώθηκαν και αντιτάχθηκαν στην αντίδραση της κυβέρνησης στην τραγωδία των Τεμπών και στις ενδείξεις “συγκάλυψης” από την επιχειρησιακή και πολιτική ηγεσία. Το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές σε ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών, δείχνει πως το θέμα βρίσκει απήχηση στην κοινωνική πλειοψηφία και εξελίσσεται σε “θανάσιμη πληγή” για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση καλείται να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, που αποτελεί ένα βαθιά ριζωμένο και βαθιά συλλογικό τραύμα στην κοινή γνώμη.  

Με αυτά τα δεδομένα και παρά το ότι πριν από λίγες ημέρες το προεδρείο της Εξεταστικής  για τα Τέμπη απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης των εργασιών της, προκειμένου να μην τεθεί στο μικροσκόπιο η δικογραφία του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, δεν αποκλείεται να γίνουν βήματα πίσω και να δοθεί ολιγοήμερη παράταση. Χαρακτηριστικό είναι πως βουλευτές της πλειοψηφίας άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την κατάθεση των πορισμάτων, προκειμένου τα κόμματα να διαβάσουν το περιεχόμενο της δικογραφίας του Εφέτη ανακριτή της Λάρισας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments