Πολιτική

Αρβανίτης: Εγώ συνέταξα το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για κόψιμο κονδυλίων εάν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα

Αρβανίτης: Εγώ συνέταξα το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για κόψιμο κονδυλίων εάν δεν συμμορφωθεί η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο Κώστας Αρβανίτης . Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Όχι ΟΙ ευρωβουλευτές, Ο ευρωβουλευτής, εγώ το έγραψα», είπε

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης αποκάλυψε ότι ο ίδιος συνέταξε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN σήμερα το πρωί. Ο κ. Αρβανίτης, σε διάλογο που είχε με τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη, τόνισε επίσης ότι «συνέβαλε ουσιαστικά» στη σύνταξη του άρθρου 27, που αναφέρεται σε ενδεχόμενη παύση των κονδυλίων από την ΕΕ για την Ελλάδα.

«Αν δεν είχαμε το ψήφισμα το Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση για το πώς είναι δυνατόν και το ψηφίσαμε, τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε, έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία. «Όχι ΟΙ ευρωβουλευτές, Ο ευρωβουλευτής, εγώ το έγραψα, είπε.

«Στο άρθρο 27 που συνέβαλα ουσιαστικά λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ», είπε, προσθέτοντας: «Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια».

Ακολουθεί ο διάλογος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη με τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη στην πρωινή εκπομπή του OPEN:

Κώστας Αρβανίτης: Αν δεν είχαμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτό που φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάναμε και να το ψηφίσαμε… Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας, δεν το ψηφίσαμε μόνο.

Θάνος Πλεύρης: Εσείς το γράψατε;

Κώστας Αρβανίτης: Βεβαίως. Το τελευταίο άρθρο, που λέει…

Θάνος Πλεύρης: Αυτό που λέγαμε δηλαδή, ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γράψατε το…

Κώστας Αρβανίτης: Όχι οι βουλευτές, ο βουλευτής. Εγώ τους το έδωσα.

Θάνος Πλεύρης: Εσείς. Ωραία, μπράβο σας. Εσείς άρα γράψατε το ψήφισμα του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το έχει γράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κώστας Αρβανίτης: Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, εγώ προσωπικά. Σας το λέω.

Θάνος Πλεύρης: Ακόμα καλύτερα. Εσείς είστε στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα έχετε τη μεγαλύτερη αποκάλυψη: το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνετάχθη στην Κουμουνδούρου από τον κ. Αρβανίτη. Εξαιρετικά.

Κώστας Αρβανίτης: Μα τι λέτε, 17 φορές το έχουμε πει. Κύριε Πλεύρη, στις Βρυξέλλες ζω. Με συγχωρείτε λίγο, στο άρθρο 27, κύριε Πλεύρη… Το έχετε διαβάσει το ψήφισμα;

Θάνος Πλεύρης: Το έχω διαβάσει το ψήφισμα.

Κώστας Αρβανίτης: Σίγουρα; Είστε σίγουρος; Στο άρθρο 27, λοιπόν, που συνέβαλα ουσιαστικά, λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία, εδώ συνέβαλα… Λοιπόν, μα δεν κάτι κακό. Είμαι ευρωβουλευτής, συννομοθετώ. Σας λέει, λοιπόν, ότι θα πρέπει η Ελλάδα να συμμορφωθεί με αυτές, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν λέει αυτό που λέτε εσείς, ότι ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ευρωκοινοβούλιο να κοπούν τα κονδύλια. Λέει να συμμορφωθείτε. Ρωτώ, λοιπόν, τον Υπουργό: θα συμμορφωθείτε;

Θάνος Πλεύρης: Το ψήφισμα αυτό είναι κατάπτυστο για τη χώρα από αυτούς που ψηφίστηκε.

ΝΔ: Οι δηλώσεις Αρβανίτη απέδειξαν ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει, μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Και μάλιστα, όπως τονίζει ο Νίκος Ρωμανός, ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά «συνέβαλε ουσιαστικά» στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας.

«Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments