Οικονομία

Κ. Σκρέκας: Έρχεται το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Κ. Σκρέκας: Έρχεται το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Πηγή Φωτογραφίας: [367654] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΣΤΑ ΣΚΡΕΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το Σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο.

Η Σαρακοστή πλησιάζει και τα ελληνικά νοικοκυριά αναμένουν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν προκειμένου να μην είναι ο λογαριασμός στο Σούπερ Μάρκετ «φουσκωμένος»… Το «Καλάθι της Σαρακοστής» θα ανακοινωθεί σύντομα από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά εδέσματα.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός σε τηλεοπτικό κανάλι, το Καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από την Τετάρτη 13 Μαρτίου και θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές που συνήθως είναι ταραμοσαλάτα, ρώσικη, δηλαδή όλα αυτά που συνήθως υπάρχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι και φυσικά χαλβάς. Το Σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο «καλάθι» για το Πάσχα.

Οι έλεγχοι της ΔΙΜΕΑ συνεχίζονται και όπως επεσήμανε ο κ. Σκρέκας, εκτός από τις παρεμβάσεις με τα «καλάθια» συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που είναι διπλάσια του προσδοκώμενου οφέλους.

Οι μειώσεις στις τιμές

Μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας, ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως «σε 3.900 προϊόντα είδαμε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου» και πρόσθεσε : «Εν τω μεταξύ στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ήδη δει οι καταναλωτές αλλά θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα να το βλέπουν μειώσεις σε κωδικούς προϊόντων. Περίπου 4.000 διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων, κυρίως καθαριστικά σπιτιού, απορρυπαντικά ρούχων, σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες, βρεφικό γάλα και οδοντόκρεμες καταγράφουν μειώσεις 15% έως 30% στις αρχικές τιμές».

Ειδικότερα μειώσεις σημειώθηκαν σε

πάνες: 18,1% σαμπουάν & αφρόλουτρα: 17% απορρυπαντικά ρούχων: 15,6% βρεφικό γάλα: 15% σαπούνια: 12,7%

Υπενθυμίζεται πως πλέον οι εκπτώσεις, δηλαδή το 1+1, το 2 +1 το μείον 50%, όλα αυτά θα υπολογίζονται επί των νέων μειωμένων τιμών.

Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το μήνα Φεβρουάριο, ο πληθωρισμός των τροφίμων στην Ελλάδα διατηρήθηκε για ακόμη ένα μήνα σε υψηλά επίπεδα, στο 5,8%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments