Πολιτική

«Καρφιά» Πιερρακάκη κατά Γαβρόγλου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

«Καρφιά» Πιερρακάκη κατά Γαβρόγλου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Πηγή Φωτογραφίας: [367071] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε «παράθυρο» για την καταστρατήγηση του άρθρου 16.

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, κατήγγειλε ότι ο Κώστας Γαβρόγλου, ως υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε εισάγει στη Βουλή το 2018, διάταξη, με αναδρομική ισχύ από το 2014, με την οποία αναγνώριζε ότι η διασυνοριακότητα των τίτλων σπουδών των ΑΕΙ «διεθνών οργανισμών» είναι «εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος, ανεξάρτητα από το αν αναγκάστηκε από την παρέμβαση του κ. Φίλη να την πάρει πίσω, προχώρησε στη σημερινή, τελευταία, συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου και την ίδρυση παραρτημάτων μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.

Ο Κώστας Γαβρόγλου το 2018, με αναδρομική ισχύ από το 2014, έφερε στη Βουλή την διάταξη του άρθρου 19 σύμφωνα με την οποία “οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η ελληνική δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης.

Η παράγραφος 1 ισχύει από την έναρξη ισχύος του νόμου 4310/2014. Αντιλαμβάνεστε πως αυτή η διάταξη, δηλαδή η διασυνοριακότητα, είναι εκτός της ρυθμιστικής εμβέλειας του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ο Κ. Γαβρόγλου είναι πιο φιλελεύθερος από εμένα, εγώ θα ήθελα σε αυτή την περίπτωση να υπάρχει έλεγχος από την ΕΘΑΑΕ και τον ΕΟΠΠΕΠ. Αν φέρουμε -και θα το κάνουμε- αντίστοιχη διάταξη στο μέλλον θα υπάρχει έλεγχος αυτής της διαδικασίας από το ελεγκτικό πρίσμα της ελληνικής δημοκρατίας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments