Πολιτική

ΝΔ: Σε εγρήγορση για αποχή και χαλαρή ψήφο

ΝΔ: Σε εγρήγορση για αποχή και χαλαρή ψήφο

Πηγή Φωτογραφίας: [366673] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σε ετοιμότητα ο κομματικός μηχανισμός της Πειραιώς.

Με το χρόνο για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου να έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, στη ΝΔ ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση με στόχο ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα και σε αυτές τις κάλπες.

Βεβαίως, στην Πειραιώς δεν αρκούνται απλώς στην πρωτιά, η οποία -όπως τουλάχιστον προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις- δείχνει σχεδόν σίγουρη. Ταυτόχρονα, θέλουν να διατηρήσουν τη μεγάλη διαφορά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και το γαλάζιο ποσοστό να είναι κατ’ ελάχιστον αυτό που έλαβε η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019 (33,12%).

Η διαφορά μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων είναι μεγάλη, πολύ χαμηλότερη από το 40,56% του πληθυσμού που ψήφισε το κυβερνών κόμμα τον περασμένο Ιούνιο, καθώς και από την επιφυλακτική στάση ορισμένων που ψήφισαν το κυβερνών κόμμα πριν από περίπου οκτώ μήνες. Η αποχή και η χαλαρή ψήφος είναι ένας από τους μεγάλους “πονοκεφάλους” του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της 9ης Ιουνίου, ημέρα της κάλπης, και στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αρχίσει να αναφέρεται σε αυτό το προεκλογικό στοίχημα στις δημόσιες παρεμβάσεις του.

«Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας. Για να το πω διαφορετικά: οι επιλογές μας για την Ευρώπη θα έχουν μετάφραση ελληνική», τόνισε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, χαιρετίζοντας την Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ και το Σάββατο, από τον Ασπρόπυργο, υπογράμμισε τη «μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών για τη διαμόρφωση των ισορροπιών στην Ευρώπη την επόμενη μέρα».

Η Ελληνική Λύση, με επικεφαλής τον Κυριάκο Βελόπουλο, “φλερτάρει” με διψήφια ποσοστά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Το νομοσχέδιο για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια που ψηφίστηκε από τη Βουλή φαίνεται ότι ενόχλησε τις “δεξιές” συνιστώσες του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίες πήραν αποστάσεις από το νομοσχέδιο. Σε κάθε ευκαιρία, το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση σε πολιτικές που βρίσκουν απήχηση σε αυτούς τους ψηφοφόρους, όπως η ενίσχυση της εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ενώ αναζητεί εξέχουσες προσωπικότητες, εκφραστές του συντηρητικού χώρου, που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στο κεντροδεξιό ψηφοδέλτιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εντείνει την προεκλογική του εκστρατεία στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, επαναφέροντας τους όρους του “συμβολαίου αλήθειας” που υπέγραψε με τους πολίτες στη δημόσια συζήτηση. «Θα ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη την οποία μας δείξατε στις τελευταίες εκλογές. Κρατήστε το αυτό ως ένα συμβόλαιο αλήθειας το οποίο υπογράφουμε και θα βλέπετε διαρκώς τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα παρά τις μεγάλες δυσκολίες, την καθημερινότητα να βελτιώνεται και τη χώρα συνολικά να προοδεύει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, προωθείται μια θετική ατζέντα με πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως είναι η εισοδηματική ενίσχυση μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments