Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Υβριστικά μηνύματα εναντίον του Κασσελάκη -Αντιεξουσιαστές χτύπησαν αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Υβριστικά μηνύματα εναντίον του Κασσελάκη -Αντιεξουσιαστές χτύπησαν αστυνομικό

Πηγή Φωτογραφίας: [367899] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ UNCLICKABLE ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ένταση επικράτησε στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης όταν δεκάδες κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο που δέχθηκαν ομοφοβική επίθεση τα δύο άτομα ΛΟΑΚΤΙ+ στην πόλη

Στο πάρα πέντε αποφεύχθηκε σοβαρό επεισόδιο πριν από τη συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους ενάντια επίθεση σε τρανς που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ίδιο σημείο.

Συλλογικότητες και μέλη της ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν ρατσιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους όταν δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους.

Σύμφωνα με το voria.gr, περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες με ακροδεξιές πεποιθήσεις- αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν το σημείο της συγκέντρωσης στο οποίο βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άτομα.

Διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν και τους απώθησαν και τα άτομα χάθηκαν στα γύρω στενά. Ωστόσο ένας από αυτούς, νεαρός σε ηλικία, κρύφτηκε σε παρακείμενο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προσέγγισαν το κατάστημα, αλλά ο νεαρός δεν βγήκε και το επεισόδιο έληξε.

Οι διαδηλωτές ενσωματώθηκαν στη συγκέντρωση και αναμένεται να ακολουθήσει πορεία.

Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη και σε αστυνομικό

Οι κουκουλοφόροι μάλιστα, αποπειράθηκαν να επιτεθούν και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος δίνει το παρών στο 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στο Ολύμπιον.

Οι κουκουλοφόροι κρατούσαν λοστούς, ωστόσο αμέσως παρενέβη αστυνομικός που βρισκόταν έξω από το Ολύμπιον με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να στραφούν εναντίον του και να του επιτεθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments