Γεωπολιτικά

Το Κίεβο κατέρριψε 35 από τα 39 ρωσικά drones που εξαπολύθηκαν τη νύχτα – Κατέπεσε ουκρανικό drone στο Κουρσκ

Το Κίεβο κατέρριψε 35 από τα 39 ρωσικά drones που εξαπολύθηκαν τη νύχτα – Κατέπεσε ουκρανικό drone στο Κουρσκ

Πηγή Φωτογραφίας: Smoke rises in the sky over the city after a Russian drone strike, amid Russia's attack on Ukraine, in Kyiv, Ukraine May 28, 2023. REUTERS/Gleb Garanich

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία εκτόξευσε επίσης τέσσερις αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας αναχαίτισε 35 από τις 39 επιθέσεις με drones που εξαπέλυσε η Ρωσία στην διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας, ενώ ουκρανικό drone κατέπεσε και έπιασε φωτιά στην υπό ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

Τα περισσότερα από τα drones επλήγησαν πάνω από περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας, όπως ανέφερε η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία σε μία ανάρτησή της, στην εφαρμογή Telegram. Ωστόσο, δεν ανέφερε αν από την κατάρριψη των ρωσικών drones προκλήθηκαν καταστροφές.

Η Ρωσία εκτόξευσε επίσης τέσσερις αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, χωρίς να αναφερθεί ποια ήταν η τύχη τους ή αν έπληξαν τους στόχους τους.

Κατέπεσε ουκρανικό drone σε και έπιασε φωτιά στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ Ένα drone που είχε εκτοξευτεί από την Ουκρανία κατέπεσε και έπιασε φωτιά σε έναν πετρελαϊκό τερματικό σταθμό στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία, όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας.

«Πυροσβεστικές δυνάμεις και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο», ανέφερε ο τοπικός περιφερειάρχης Ρομάν Σταροβόιτ, σε μία ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments