Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στις κάλπες τα μέλη για συντονιστικά και νομαρχιακές

ΣΥΡΙΖΑ: Στις κάλπες τα μέλη για συντονιστικά και νομαρχιακές

Πηγή Φωτογραφίας: [367564] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Νέα εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ,

Ο ΣΥΡΙΖΑ –  Προοδευτική Συμμαχία ανακτά τους εκλογικούς του ρυθμούς, με τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέρχονται σήμερα, Κυριακή 10 Μαρτίου, στις κάλπες για την εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών και νέων συντονιστών των συνεργαζόμενων φορέων.

Συγκεκριμένα, με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη και την πρόταση των Φάμελλου – Γ. Τσίπρα – Παπά, ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Κ. ανακτά τον εκλογικό του ρυθμό μετά το τέλος του εκρηκτικού 4ου Συνεδρίου του κόμματος.  Οι εκρηκτικές αντιπαραθέσεις του προηγούμενου διαστήματος δεν παρατηρούνται πλέον. Δείχνει ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αντιδρούσαν (π.χ. η στάση του απέναντι στις ξένες εταιρείες Κασελάκη και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια), διατήρησε έναν ικανοποιητικό βαθμό ενότητας.

Ωστόσο, καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, το στοίχημα του Κουμουνδούρου είναι να ανασυγκροτηθεί πλήρως και να αποκαταστήσει τη σχέση του με το εκλογικό σώμα, η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει διαρραγεί. Με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει τον πιο δύσκολο κριτή του -το αποτέλεσμα της κάλπης- σε λιγότερο από τρεις μήνες. Τα ηγετικά στελέχη του κόμματος έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί και ότι το κόμμα μπορεί να επιδείξει την απαραίτητη ανάκαμψη. Χαρακτηριστικά, η κοινοβουλευτική γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ότι “οι δημοσκοπήσεις αντανακλούν κάθε στιγμή και από εδώ και στο εξής κάθε στιγμή θα κυριαρχείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δείχνει ότι οι ψηφοφόροι εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τον πρόεδρό μας Στέφανο Κασσελάκη και ότι οι προτάσεις που καταθέτει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας”.

Υπό αυτό το πρίσμα διεξάγονται οι σημερινές εσωκομματικές εκλογές που κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς, τα στελέχη που θα εκλεχθούν θα αποτελούν τους πρώτους δέκτες των μηνυμάτων της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας. Σε δεύτερο βαθμό, φυσικά, αποτελεί στοίχημα και η σύνδεση με τα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχέση που ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης θέλει να διατηρεί ζωντανή και ενεργή, όπως έχει -επανειλημμένα- δηλώσει.

Εντός του ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια καμπάνια (“Βρες το εκλογικό σου κέντρο”) για να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη να προσέλθουν στις κάλπες, και το iSYRIZA έχει στείλει αντίστοιχο email. Οι εκλογές διεξήχθησαν με βάση το φύλο, σύμφωνα με το καταστατικό, και ο κατάλογος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε από την οργανωτική γραμματεία και στάλθηκε στις ενώσεις-μέλη. Σημειώνεται ότι κάθε μέλος έχει έναν μοναδικό κωδικό.

Παράλληλα, από νωρίς το πρωί, η οργανωτική δομή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΚ θα βρίσκεται επί ποδός, ενθαρρύνοντας τα μέλη του κόμματος να προσέλθουν στις κάλπες και δίνοντας απαντήσεις σε όποιο πρόβλημα προκύψει, ώστε να επιλυθεί άμεσα. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 10:00 έως τις 18:00, ενώ σύμφωνα με τα στελέχη, νέα μέλη μπορούν να εγγραφούν στο κόμμα και σήμερα, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου ή εκλογής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments