Πολιτική

Άδωνις: Παρών στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο [vid]

Άδωνις: Παρών στο πρώτο απογευματινό χειρουργείο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [367958] ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΣΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκαν τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία

Στο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» παρευρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε στο έργο που επιτελεί στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

«Από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, θα βρεθούμε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου επίσης και εκεί ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία, αύριο σε επόμενο νοσοκομείο, μεθαύριο σε επόμενο, κάθε ημέρα επιπλέον νοσοκομεία και κλινικές ακολουθούν τη μεταρρύθμιση», ανέφερε ο Υπουργός.

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων που συμβάλλουν στην πραγματοποίηση των απογευματινών χειρουργείων, μια, όπως είπε, μεταρρύθμιση προς όφελος των ασθενών, τους οποίους εν συνεχεία ευχαρίστησε που «που παρά το αρνητικό κλίμα που αποφάσισαν κάποιοι να καλλιεργήσουν, έσπευσαν, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και σε πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας, να δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τον καιρό οι ασθενείς θα συνειδητοποιήσουν πως αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση που αλλάζει το ΕΣΥ και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα κουραστούμε να δουλεύουμε» για να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να λειτουργήσει με το καλύτερο δυνατόν τρόπο.

Σε ανάρτησή του στα μέρα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας σημειώνει πως σήμερα Τρίτη και ώρα 15:30 πραγματοποιήθηκε  στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας η πρώτη επέμβαση στα πλαίσια του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων. Ειδικότερα, ασθενής 86 ετών υποβλήθηκε σε πλαστική ΑΡ βουβωνοκήλης από τους κ. Τριανταφυλλίδη Ιωάννη, Διευθυντή του Χειρουργικού Τμήματος και της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, και τον κ. Λοστοριδη Ευτύχιο, Επιμελητή Β´ Χειρουργικής. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε υπό περιοχική αναισθησία που χορηγήθηκε από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος κ. Κετικίδου Ευγενία. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο ασθενής νοσηλεύεται στο Χειρουργικό Τμήμα. Η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται ομαλά και αναμένεται να λάβει εξιτήριο αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, «από τα 125 νοσοκομεία της χώρας μόνο 5 δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν απογευματινά χειρουργεία. Σε κλινικές είμαστε πλέον πάνω από 150 που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Είναι μια μεταρρύθμιση που θα χρειαστεί χρόνος για να εφαρμοστεί αλλα μέσα σε αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε στον Ευαγγελισμό και στο Γεννηματάς, και ακολουθούν το Ιπποκράτειο, το Αττικόν, το Γενικό Kρατικό Νίκαιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments