Πολιτική

Άδωνις για περιστατικό αυτοχειρίας στην Κρήτη: Πλήρης επάρκεια τροπονίνης

Άδωνις για περιστατικό αυτοχειρίας στην Κρήτη: Πλήρης επάρκεια τροπονίνης

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)Απολύτως καθησυχαστικός για την επάρκεια της τροπονίνης ήταν, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο εκλιπών δεν προσήλθε στο προγραμματισμένο ραντεβού του στο ΕΣΥ

Απολύτως καθησυχαστικός για την επάρκεια της τροπονίνης ήταν, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για το τραγικό περιστατικό αυτοχειρίας στην Κρήτη, ο υπουργός Υγείας, αφού εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, τόνισε πως «ακούστηκε ότι υπάρχει έλλειψη τροπονίνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Πράγματι, η τροπονίνη είναι ένα φάρμακο φθηνό, των 11 ευρώ. Η έλλειψη του φαρμάκου αυτού ήταν για μερικές ημέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το χειρουργείο και είχαμε εξασφαλίσει έγκαιρα παραγγελία. Είχαμε κλείσει, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μας σύστημα, ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του στις 4/3. Εντούτοις, εκείνος δεν προσήλθε, καίτοι είχε ειδοποιηθεί και ηλεκτρονικά. Κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα, αλλά, τελικά, δεν προσήλθε».

Ο Άδωνις συμπλήρωσε, στο σημείο αυτό, ότι «αναφορικά με την εξέταση pet scan, αυτή είναι μια πολύ βαριά εξέταση. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας που να έχει πληθώρα αυτής της εξέτασης. Μια μικρή αναμονή πάντα υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο ασθενής έπαιρνε το φάρμακό του. Κλείστηκε ραντεβού και δεν ήρθε. Το ηλεκτρονικό του ραντεβού ήταν προγραμματισμένο, αλλά ο ασθενής δεν προσήλθε. Έλλειψη του φαρμάκου δεν υπάρχει και έχω έλθει σε επικοινωνία με την εταιρεία πριν από δεκαπέντε ημέρες και έχουμε διορθώσει το πρόβλημα που υπήρχε με την τιμή του. Το φάρμακο έρχεται κανονικά στην Ελλάδα και δεν υπάρχει καμία έλλειψη», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments