Διεθνή

Λευκός Οίκος: Στέλνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 300 εκατ. δολαρίων

Λευκός Οίκος: Στέλνει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία ύψους 300 εκατ. δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy and U.S. President Joe Biden shake hands before a meeting, amid Russia's attack on Ukraine, in Kyiv, Ukraine February 20, 2023. Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για βλήματα πυροβολικού και πυρομαχικά για τα πυραυλικά συστήματα HIMARS

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε την Τρίτη η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν, η πρώτη τέτοια κίνηση εδώ και μήνες, καθώς πρόσθετα κονδύλια για το Κίεβο παραμένουν μπλοκαρισμένα από τους ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να βρει τρόπους να στείλει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια δεδομένης της κατάστασης στο πεδίο της μάχης αλλά και της αντίστασης που εκφράζουν μερικοί Ρεπουμπλικάνοι στην πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για βλήματα πυροβολικού και πυρομαχικά για τα πυραυλικά συστήματα HIMARS.

Αυτά τα πυρομαχικά κρατησουν για μερικές εβδομάδες, ανέφερε σε δημοσιογράφους. «Δεν είναι ούτε κατά διάνοια αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης και δεν θα αποτρέψουν την Ουκρανία από το να ξεμείνει από πυρομαχικά» δήλωσε ο Σάλιβαν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου υποστράτηγος Πατ Ράιντερ δήλωσε ότι το πακέτο περιλαμβάνει αντιαεροπορικούς πυραύλους και βλήματα πυροβολικού. Είπε ότι η παροχή όπλων στην Ουκρανία μέσω της εξοικονόμησης πόρων από συμβόλαια του Πενταγώνου ήταν πιθανότατα μια εφάπαξ χρηματοδότηση και όχι ένας βιώσιμος τρόπος χρηματοδότησης του Κιέβου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments