Πολιτική

Μητσοτάκης για επίσκεψη στις ΗΠΑ: Αν δεχθούμε πρόσκληση θα ανταποκριθούμε, δεν έχουμε ημερομηνία ακόμη

Μητσοτάκης για επίσκεψη στις ΗΠΑ: Αν δεχθούμε πρόσκληση θα ανταποκριθούμε, δεν έχουμε ημερομηνία ακόμη

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΖ. ΜΠΑΪΝΤΕΝ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Δεν επιβεβαίωσε την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση για το ΤΕΚΑ.

Δεν επιβεβαίωσε την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την εκδήλωση για το ΤΕΚΑ.

«Μόνο για μία διμερή συνάντηση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης θα πάω στην Ουάσιγκτον», είπε ο κ. Μητσοτάκης χωρίς πάντως να πει συγκεκριμένη ημερομηνία, τονίζοντας πως θα είναι πίσω για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν επηρεάζει το ταξίδι του, το γεγονός ότι στις ΗΠΑ έχουν προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, απάντησε: «Καθόλου, αν δεχτούμε πρόσκληση θα ανταποκριθούμε».

Για να προσθέσει χαμογελώντας: «Αλλά το σίγουρο είναι ότι θα είμαι εδώ για το συνέδριο της ΝΔ».

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος θα γίνει 5-7 Απριλίου.

Νωρίτερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στο  συνέδριο «city hub events» στην Αλεξανδρούπολη αποκάλυψε την επίσκεψη του πρωθυπυργού.

«Στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο “Μπάιντενόπουλο”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούνης και διαμήνυσε ότι «ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες πάρα πολύ και στεκόμαστε πάντα δίπλα σας».

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αναφέρουν τα εξής: «Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία».

Πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανή ημερομηνία τις 3 με 4 Απριλίου, καθώς και ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνική Επανάστασης του 1821.

Τα ζητήματα που αναμένεται να απασχολήσουν τους δύο ηγέτες θα είναι τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό αλλά και περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων θα συμπεριλαμβάνονται και θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως το Ουκρανικό, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, χωρίς να αποκλείονται και θέματα που άπτονται των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments