SPOTLIGHTS

Χατζηδάκης: Από Σεπτέμβριο η επανεξέταση των Airbnb – Ερχεται νέα ρύθμιση για τη Golden Visa

Χατζηδάκης: Από Σεπτέμβριο η επανεξέταση των Airbnb – Ερχεται νέα ρύθμιση για τη Golden Visa

Πηγή Φωτογραφίας: [367740] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΥΠΑ "ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΕΛΛΟΝ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αλλαγές στο αμέσως προσεχές διάστημα ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο που διέπει την Golden Visa

Αλλαγές στο αμέσως προσεχές διάστημα ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο που διέπει την Golden Visa’’ για τη χορήγηση αδειών διαμονής σε τρίτους επενδυτές ακινήτων, προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα του συνεδρίου του Greece Talks που διοργανώνει το travel.gr και το «Πρώτο Θέμα» στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς για την άνοδο των τιμών των ακινήτων, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «καθώς ανεβαίνει η χώρα είναι αναπόφευκτο να ανέβουν οι τιμές των ακινήτων, ωστόσο αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι η δυσανάλογη άνοδος των τιμών των ακινήτων σε σχέση με την ανάπτυξη. Οι παρεμβάσεις τις οποίες ήδη έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός για την Golden Visa» όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης θα γίνουν γρήγορα «για πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη θα πάμε στο όριο επένδυσης στα 800 χιλιάδες ευρώ- την επόμενη εβδομάδα πιστεύω ότι θα κατατεθεί η ρύθμιση στη Βουλή».

Σε σχέση με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ο υπουργός ανέφερε ότι «θα παρακολουθήσουμε το θέμα, θα αφήσουμε να στεγνώσει το μελάνι της νέας ρύθμισης που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, θα δούμε πώς θα λειτουργήσει η αγορά το καλοκαίρι ώστε να έχουμε μια πρώτη αποτίμηση και θα επανέλθουμε από το Σεπτέμβριο.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, η χώρα βίωσε ρεκόρ όλων των εποχών στον τουρισμό το 2023, σχεδόν 21 δισ. ευρώ εισπράξεις με 33 εκατομμύρια επισκέψεις. Όπως είπε πως πέρσι μόνο είχαμε αύξηση 15% σε σχέση με το 2022.

Πηγή: protothema.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments