Αθλητισμός

Βαθμολογία Ουεφα: Τι αποτελέσματα χρειάζεται για να έχει 5 ομάδες στην Ευρώπη η Ελλάδα

Βαθμολογία Ουεφα: Τι αποτελέσματα χρειάζεται για να έχει 5 ομάδες στην Ευρώπη η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: instagram uefa, Το ανώτερο των βαθμών που μπορούν να προσφέρουν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ αν κατακτήσουν την κούπα με το απόλυτο νικών είναι 2.400 βαθμοί.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Το ανώτερο των βαθμών που μπορούν να προσφέρουν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ αν κατακτήσουν την κούπα με το απόλυτο νικών είναι 2.400 βαθμοί.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει 29.525 βαθμούς και μπροστά της το Ισραήλ στη 16η θέση έχει 31.125 και η Δανία στη 15η θέση 31.450, αμφότερες όμως έμειναν χωρίς ομάδα. Η απόσταση της χώρας μας δηλαδή από τη 15η θέση είναι 2.000 βαθμοί, τους οποίους μπορεί να βρει σε πέντε νίκες. Πώς μπορεί να τους πετύχει;

Το ανώτερο των βαθμών που μπορούν να προσφέρουν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ αν κατακτήσουν την κούπα με το απόλυτο νικών είναι 2.400 βαθμοί.

Στα προημιτελικά η κάθε νίκη πριμοδοτείται με 2,000 βαθμούς και κάθε ισοπαλία με 1,000. Το ίδιο ισχύει και για τα ημιτελικά και για τον τελικό, όμως σε αυτές τις φάσεις η Ελλάδα θα πάρει μπόνους 1,000 βαθμούς για κάθε πρόκριση από εδώ και πέρα. Οι δε βαθμοί διαιρούνται με το πέντε, όσοι ήταν κι οι εκπρόσωποι της χώρας στην αρχή της σεζόν, και κατόπιν προστίθενται στη συγκομιδή.

Το σενάριο της 15ης θέσης με αυτά τα δεδομένα φαντάζει δύσκολο, καθώς ακόμα κι αν κατακτήσει μια ελληνική ομάδα το Conference League αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να μας ανεβάσει στη 15η θέση.

Το χειρότερο σενάριο σε περίπτωση… κατάκτησης είναι ο Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ να πάρουν προκρίσεις με μια νίκη και μια ήττα (ή με δύο ισοπαλίες και πέναλτι) και στον τελικό να στείλουν το ματς στα πέναλτι, άρα στη βαθμολογία της UEFA ο αγώνας να λογίζεται ως ισοπαλία. Αυτό το πραγματικά ακραίο σενάριο προσφέρει στην Ελλάδα 1,400 βαθμούς (μαζί με τα μπόνους). Ως εκ τούτου, αν η άλλη ελληνική ομάδα δεν προκριθεί στα ημιτελικά, είναι αδύνατο για την Ελλάδα να προλάβει τη Δανία.

Η Ελλάδα κυνηγάει αυτή τη θέση για να έχει πέντε ομάδες στην Ευρώπη και δύο εισιτήρια στο Champions League. Στη 17η θέση που είναι τώρα έχει ένα εισιτήριο για το Champions League και το Europa League και δύο για το Conference League.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Κάλυψη διεθνών πολιτικών εξελίξεων, γεωπολιτικών ανακατατάξεων, διπλωματικών σχέσεων και θεμάτων διεθνούς ασφάλειας. Παρακολούθηση κρίσεων, πολέμων, διεθνών οργανισμών και στρατηγικών εξελίξεων με έμφαση στην έγκυρη ενημέρωση και την αναλυτική προσέγγιση. Δημοσιογράφος με 20ετή εμπειρία στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ. Απόφοιτος Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική. Έχει καλύψει σημαντικά διεθνή γεγονότα, συνόδους κορυφής, εκλογικές αναμετρήσεις και περιφερειακές κρίσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει εμπειρία στην παραγωγή αναλύσεων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, ενέργειας και διεθνούς διπλωματίας, συνεργαζόμενος με ενημερωτικούς οργανισμούς και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο