Αθλητισμός

Βαθμολογία Ουεφα: Τι αποτελέσματα χρειάζεται για να έχει 5 ομάδες στην Ευρώπη η Ελλάδα

Βαθμολογία Ουεφα: Τι αποτελέσματα χρειάζεται για να έχει 5 ομάδες στην Ευρώπη η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: instagram uefa, Το ανώτερο των βαθμών που μπορούν να προσφέρουν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ αν κατακτήσουν την κούπα με το απόλυτο νικών είναι 2.400 βαθμοί.

Το ανώτερο των βαθμών που μπορούν να προσφέρουν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ αν κατακτήσουν την κούπα με το απόλυτο νικών είναι 2.400 βαθμοί.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει 29.525 βαθμούς και μπροστά της το Ισραήλ στη 16η θέση έχει 31.125 και η Δανία στη 15η θέση 31.450, αμφότερες όμως έμειναν χωρίς ομάδα. Η απόσταση της χώρας μας δηλαδή από τη 15η θέση είναι 2.000 βαθμοί, τους οποίους μπορεί να βρει σε πέντε νίκες. Πώς μπορεί να τους πετύχει;

Το ανώτερο των βαθμών που μπορούν να προσφέρουν ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ αν κατακτήσουν την κούπα με το απόλυτο νικών είναι 2.400 βαθμοί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UEFA Europa Conference League (@europacnfleague)

Στα προημιτελικά η κάθε νίκη πριμοδοτείται με 2,000 βαθμούς και κάθε ισοπαλία με 1,000. Το ίδιο ισχύει και για τα ημιτελικά και για τον τελικό, όμως σε αυτές τις φάσεις η Ελλάδα θα πάρει μπόνους 1,000 βαθμούς για κάθε πρόκριση από εδώ και πέρα. Οι δε βαθμοί διαιρούνται με το πέντε, όσοι ήταν κι οι εκπρόσωποι της χώρας στην αρχή της σεζόν, και κατόπιν προστίθενται στη συγκομιδή.

Το σενάριο της 15ης θέσης με αυτά τα δεδομένα φαντάζει δύσκολο, καθώς ακόμα κι αν κατακτήσει μια ελληνική ομάδα το Conference League αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για να μας ανεβάσει στη 15η θέση.

Το χειρότερο σενάριο σε περίπτωση… κατάκτησης είναι ο Ολυμπιακός ή ΠΑΟΚ να πάρουν προκρίσεις με μια νίκη και μια ήττα (ή με δύο ισοπαλίες και πέναλτι) και στον τελικό να στείλουν το ματς στα πέναλτι, άρα στη βαθμολογία της UEFA ο αγώνας να λογίζεται ως ισοπαλία. Αυτό το πραγματικά ακραίο σενάριο προσφέρει στην Ελλάδα 1,400 βαθμούς (μαζί με τα μπόνους). Ως εκ τούτου, αν η άλλη ελληνική ομάδα δεν προκριθεί στα ημιτελικά, είναι αδύνατο για την Ελλάδα να προλάβει τη Δανία.

Η Ελλάδα κυνηγάει αυτή τη θέση για να έχει πέντε ομάδες στην Ευρώπη και δύο εισιτήρια στο Champions League. Στη 17η θέση που είναι τώρα έχει ένα εισιτήριο για το Champions League και το Europa League και δύο για το Conference League.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments