Ελλάδα

Άρτα: Συγκλονίζει η ιστορία του Γιάννη – Η υιοθεσία και η σχέση του με τη βιολογική του μητέρα

Άρτα: Συγκλονίζει η ιστορία του Γιάννη – Η υιοθεσία και η σχέση του με τη βιολογική του μητέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot STAR, Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία του 42χρονου Γιάννη από την Άρτα, ο οποίος έμαθε στα 5 του χρόνια ότι είναι υιοθετημένος και μόλις πριν από έναν χρόνο, κατάφερε να συναντηθεί με τη βιολογική του μητέρα.

Με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Λαμπράκη, σκοπεύουν να φτάσουν όπου χρειαστεί μέχρι να βρουν την άκρη του νήματος.

Συγκίνηση προκαλεί η ιστορία του 42χρονου Γιάννη από την Άρτα, ο οποίος έμαθε στα 5 του χρόνια ότι είναι υιοθετημένος και μόλις πριν από έναν χρόνο, κατάφερε να συναντηθεί με τη βιολογική του μητέρα.

«Η πρώτη φορά που την είδα ήταν πολύ συγκινητική, γιατί δεν περίμενα ότι ζούσε. Αγκαλιαστήκαμε, το αίμα νερό δε γίνεται. Την ένιωσα μάνα μου. Την ώρα που την αγκάλιασα, ήταν λες και αγκάλιαζα την κόρη μου. Είχαν την ίδια μυρωδιά», περιέγραψε ο ίδιος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Λαμπράκη, σκοπεύουν να φτάσουν όπου χρειαστεί μέχρι να βρουν την άκρη του νήματος.

«Όταν γεννήθηκε, τους είπαν ότι πέθανε το μωρό»

«Ο άνθρωπος αυτός, μαθαίνοντας τα στοιχεία της μητέρας του, πήγε τη βρήκε. Η μητέρα του είπε ότι εκείνη τον θεωρούσε νεκρό, γιατί όταν γεννήθηκε, τους είπαν ότι πέθανε. Ακόμη, του είπε πως την έβαλαν να υπογράψει κάπου για την κηδεία του και πως έκτοτε θεωρούσε ότι δεν είχε παιδί», σημείωσε ο δικηγόρος του 42χρονου.

Ο Γιάννης υιοθετήθηκε από δύο γονείς που τον λάτρεψαν. Βρισκόταν στο ΠΙΚΠΑ, όταν έγινε η υιοθεσία. Το πράγμα περιπλέκεται, γιατί υπάρχει ένα χαρτί που λέει ότι η μητέρα συναινεί για να υπάρξει υιοθεσία.

«Για να υπάρξει υιοθεσία, όπως κι έγινε, ο δικαστής όφειλε να έχει τη συναίνεση της μητέρας. Δημιουργείται ένα ζήτημα: Έβαλε η μητέρα την υπογραφή της και συναίνεσε να δοθεί το παιδί προς υιοθεσία; Αυτά τα στοιχεία ζήτησε να λάβει ο Γιάννης, αλλά δεν του παρασχέθηκαν. Μόνο με υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, που μου έχει ζητηθεί να κάνω, τότε ίσως να βρεθεί μια λύση», πρόσθεσε ο κ. Λαμπράκης.

«Η θετή μου μητέρα είναι η πραγματική μου μάνα»

H κ.Βούλα και ο κ.Κωνσταντίνος αντιμετώπισαν κάποιες δυσκολίες στο να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά και είχαν κάνει τα χαρτιά που απαιτούνταν, για να υιοθετήσουν.

«Είχα κάνει τα χαρτιά το 1978 κι έφτασε η στιγμή που μας κάλεσαν στο ίδρυμα για να δούμε κάποιο παιδί που ήταν για υιοθεσία. Μου παρουσίασαν τον Γιάννη. Τον αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Τον πήρα αγκαλιά κι έφυγα, με τα χαρτιά πάντα», περιέγραψε η θετή του μητέρα.

«Θέλω να μάθει την αλήθεια, του έλεγα από όταν ήταν μικρός να μη ζει σε ένα ψέμα», εξομολογήθηκε.

Όταν ο Γιάννης έφτασε στην ηλικία των 13 ετών, πέθανε αιφνίδια ο σύζυγός της και θετός του πατέρας, απώλεια που τον στιγμάτισε. «Κι εγώ και ο σύζυγός μου του λέγαμε πως όταν θα έφτανε 18 χρόνων θα έπρεπε να ψάξει και να βρει τις ρίζες του, από πού κρατούσε κι αν είχε αδέλφια», εξήγησε η κ.Βούλα.

«Γνώρισα τη βιολογική του μητέρα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Με ευχαρίστησε που μεγάλωσα έναν λεβέντη, αλλά τα μάτια της δεν τα σήκωσε», αποκάλυψε.

Ο 42χρονος Γιάννης επισήμανε πως κίνητρό του να βρει τη βιολογική του μητέρα είναι να βρει τις ρίζες του, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα η κόρη του στο μέλλον και συνάψει σχέση με κάποιο συγγενικό της πρόσωπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments