Πολιτική

ΝΔ: Επιχείρηση συσπείρωσης των συντηρητικών ψηφοφόρων

ΝΔ: Επιχείρηση συσπείρωσης των συντηρητικών ψηφοφόρων

Πηγή Φωτογραφίας: [367936] ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Αναμένονται εντός του δεκαημέρου ανακοινώσεις συντηρητικών υποψηφίων.

Με διλήμματα ευρωπαϊκού και εθνικού περιεχομένου εξελίσσεται η εκστρατεία για τη μάχη των ευρωεκλογών από τη ΝΔ αλλά και προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε άνοιξε τον δρόμο για την προεκλογική περίοδο προ ημερών από τη Θεσσαλονίκη. Ο αμιγώς νεοδημοκρατικός λόγος, όπως τον επέλεξε από τον Βορρά ο Μητσοτάκης, οι συμβολισμοί (όπως η προσωρινή επιστροφή του πυρσού στο λογότυπο της ΝΔ επ’ ευκαιρία των 50 ετών από την ίδρυση της παράταξης) και η προβολή θεμάτων που βρίσκονται στην κορυφή της παραδοσιακής γαλάζιας βάσης (ασφάλεια, Μεταναστευτικό κ.λπ.) επιβεβαιώνουν την εν εξελίξει επιχείρηση επαναπροσέγγισης του πιο συντηρητικού ακροατηρίου που δείχνει να αποστασιοποιείται από κυβερνητικές επιλογές.

Πιο ειδικά, οι δραστηριότητες της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να είναι πιο στοχευμένες και γεωγραφικά προσανατολισμένες, με μια διπλή εκστρατεία “ειδικών” μηνυμάτων από το βορρά προς το νότο και από το μητροπολιτικό κέντρο προς την περιφέρεια. Στη συνολική εικόνα, το αφήγημα του “πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού” δεν έχει εγκαταλειφθεί, ούτε ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο μια ευρύτερη κοινωνική “συμμαχία”. Δεν είναι τυχαίο ότι το “πατριωτικό” μήνυμα της κεντροδεξιάς εκφράζεται πιο έντονα στο βορρά. Η Μαρία Συρεγγέλα, από το Κιλκίς, πρότεινε κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη “στήριξη της αγροτικής οικονομίας με κάθε δυνατό τρόπο”. Είναι ανάγκη να στηριχθεί “ο υπεύθυνος πατριωτισμός απέναντι στις φωνές του λαϊκισμού και της δημαγωγίας”, είπε η γραμματέας της ΝΔ, από μια περιοχή όπου τα κόμματα της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης0 κατέγραψαν υψηλά ποσοστά τον Ιούνιο του 2023.

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επίσης από τον Έβρο, διαβεβαίωσε ότι ο φράχτης θα επεκταθεί χωρίς καμία υποχώρηση από την πολιτική προστασίας των συνόρων.

«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του Μεταναστευτικού, όπως έχουμε κάνει με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης» έλεγε την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης.

Επισημαίνεται ακόμη ότι, εκτός από την επιστροφή στις ρίζες, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, διεξάγονται επίσης έρευνες για την κατάρτιση ενός “πολυσυλλεκτικού” ψηφοδελτίου. Στόχος είναι να εκπροσωπηθούν όλες οι περιοχές της χώρας με την προώθηση υποψηφίων από τον χώρο της λαϊκής και πατριωτικής δεξιάς, χωρίς να χαθεί το μήνυμα του δυναμικού διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας. Βασικό ζητούμενο προς το παρόν είναι να σταματήσουν οι φυγόκεντρες τάσεις από τη γαλάζια βάση, εξ ου και η έμφαση σε υποψηφίους με σαφή δεξιά χαρακτηριστικά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του επόμενου δεκαημέρου θα ανακοινωθούν τα ονόματα προσώπων που κινούνται εντός των τειχών του κυβερνώντος κόμματος.

Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Latest News

08.09.2026 | 03:39

Η Kendall Jenner πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του οίκου Donna Karan

08.09.2026 | 03:07

Το ΕΜΣΤ στην τελική εξάδα του Art Museum Award 2026

08.09.2026 | 02:35

Emmy Awards 2026: Οι μεγάλοι νικητές των πρώτων βραδιών

08.09.2026 | 02:04

Πάμελα Άντερσον: «Μου είπαν ότι είχα 10 χρόνια ζωής»

08.09.2026 | 01:37

Γερμανία: Ανησυχία στις μεταναστευτικές κοινότητες μετά τη νίκη του AfD

08.09.2026 | 01:04

Η συμβουλή της Dua Lipa για έναν γάμο χωρίς άγχος

08.09.2026 | 00:39

Οι μεγάλες επιστροφές της σεζόν: Ποιοι αγαπημένοι ηθοποιοί ξαναπιάνουν θέση στη μικρή οθόνη

08.09.2026 | 00:38

Η «Σπασμένη Φλέβα» είναι η ελληνική υποψηφιότητα για τα Oscars

08.09.2026 | 00:39

Οι μεγάλες επιστροφές της σεζόν: Ποιοι αγαπημένοι ηθοποιοί ξαναπιάνουν θέση στη μικρή οθόνη

07.09.2026 | 19:48

Μαρία Κανελλοπούλου: Δύσκολες ώρες για την αγαπημένη ηθοποιό – Μεγάλη ανησυχία και αγωνία για την κατάστασή της

07.09.2026 | 19:30

Συγκίνησε ο Λαζόπουλος:«Ήθελα να δώσω στη γυναίκα μου θέση στη δική μου ιστορία»–Τα λόγια που συγκλόνισαν

07.09.2026 | 16:36

Ρούλα Κορομηλά: Η δημόσια τοποθέτηση για τον Πάριο και τα αρνητικά σχόλια – Η αποθέωση που ακολούθησε

07.09.2026 | 15:50

Σίσσυ Χρηστίδου: Νέα απόδραση με τον Στέφανο Νεδέλκο – Η βραδινή έξοδος στους Κέρκυρα που φούντωσε τις φήμες!

07.09.2026 | 15:46

Σταύρος Νικολαΐδης: "Ξέσπασε" για "έργο τέχνης"- "Ποιος το έκανε αυτό; Είναι μια μ@λ@κία"

07.09.2026 | 13:42

Άννα-Μαρία: Το «κρυφό» βέτο για την παρένθετη – Τι φέρεται να ζήτησε για τον γαλαζοαίματο εγγονό της

07.09.2026 | 12:30

Τούνη: Αναβίωσε τη viral ατάκα του My Style Rocks στο Παρίσι-"Δίπλα στη σφουγγαρίστρα ταιριάζω τέλεια" [vid]

07.09.2026 | 21:00

Axios: Ο Τραμπ σχεδιάζει ήδη τη Μέση Ανατολή «μετά το Ιράν» – Το μεγάλο σχέδιο για τη νέα τάξη

07.09.2026 | 19:00

Κρεμλίνο ανοίγει ξανά το παράθυρο για ειρήνη: Στο τραπέζι τριμερής Ρωσίας–Ουκρανίας–ΗΠΑ

07.09.2026 | 18:00

Βούτσιτς «απειλεί» το Κόσοβο με τον Ίμπαρ – Αλλά το πραγματικό μήνυμα πηγαίνει στις Βρυξέλλες

06.09.2026 | 21:29

Αιγαίο στο «κόκκινο»: Η Άγκυρα τεστάρει Αθήνα με καλώδιο, drones και «Ασπίδα του Αχιλλέα»

06.09.2026 | 18:48

Ιαπωνία: Σκληρή γραμμή για Ταϊβάν, ανοιχτή πόρτα στο Πεκίνο – Το νέο μοντέλο απέναντι στην Κίνα

06.09.2026 | 18:21

Η Σαουδική Αραβία «χωρίζει» ΗΠΑ από Ισραήλ: Πυρηνικό deal με Τραμπ χωρίς εξομάλυνση με Νετανιάχου

06.09.2026 | 17:54

Ιράν προς ΗΠΑ: «Τέλος οι αναλογικές απαντήσεις» – Το Ορμούζ μπαίνει σε νέα, επικίνδυνη φάση

06.09.2026 | 16:30

F-35, Belharra και «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Η αποτροπή που θέλει η Ελλάδα του 2030

Σακελλαρίδης στη ΔΕΘ: «Εικονική πραγματικότητα» ο Μητσοτάκης – «Χαοτική απόσταση» από Τσίπρα

Διμέτωπη επίθεση από τον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς: αποδομεί το πακέτο της ΔΕΘ με κατώτατο μισθό €1.100, χαμηλότερο ΦΠΑ και μεγαλύτερη φορολόγηση του πλούτου, αλλά ταυτόχρονα τραβά καθαρή διαχωριστική γραμμή από τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛ.Α.Σ. – «Δεν περίμενα ότι θα βγάλει τόσο εμφανώς δεξί φλας».

Σακελλαρίδης στη ΔΕΘ: «Εικονική πραγματικότητα» ο Μητσοτάκης – «Χαοτική απόσταση» από Τσίπρα

Ελλάδα–Μαρόκο «κλειδώνουν» κοινή γραμμή: Δίκαιο της Θάλασσας, σύνορα και μεταναστευτικό στο ίδιο τραπέζι

Η Αθήνα ενισχύει τον δίαυλο με το Ραμπάτ σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μεσόγειο: κοινές αναφορές στο Δίκαιο της Θάλασσας και την εδαφική ακεραιότητα, στενότερη συνεργασία στο μεταναστευτικό και μήνυμα για ισχυρότερη σύνδεση Μαρόκου–ΕΕ.

Ελλάδα–Μαρόκο «κλειδώνουν» κοινή γραμμή: Δίκαιο της Θάλασσας, σύνορα και μεταναστευτικό στο ίδιο τραπέζι

ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη: «Τώρα ξέρει ότι έχει αντίπαλο – Οι εκλογές δεν θα είναι όπως τις ονειρεύτηκε»

Μετωπική επίθεση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης μετά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ – Η Θεώνη Κουφονικολάκου μιλά για «αλαζονεία» και «εκνευρισμό», υπερασπίζεται ευθέως την οικονομική κληρονομιά Τσίπρα και επιχειρεί να μεταφέρει τη σύγκρουση στο πεδίο της αγοραστικής δύναμης και των εκλογών.

ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη: «Τώρα ξέρει ότι έχει αντίπαλο – Οι εκλογές δεν θα είναι όπως τις ονειρεύτηκε»

Καλαφάτης από τη 90η ΔΕΘ: «Η Θεσσαλονίκη γίνεται ψηφιακός λιμένας της ΝΑ Ευρώπης»

«Η Ελλάδα δεν είναι θεατής αλλά συν-διαμορφωτής λύσεων AI - Μεγάλες επενδύσεις από Microsoft, Google, AWS, Digital Realty και ισχυρό τοπικό οικοσύστημα σε Θεσσαλονίκη, ΕΚΕΤΑ και Δυτική Μακεδονία».

Καλαφάτης από τη 90η ΔΕΘ: «Η Θεσσαλονίκη γίνεται ψηφιακός λιμένας της ΝΑ Ευρώπης»

Γεραπετρίτης και Τάρο Κόνο συζήτησαν για Ελλάδα και Ιαπωνία στη ΔΕΘ

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ιαπωνίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική συνεργασία. Στο τραπέζι βρέθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τον Ινδο-Ειρηνικό.

Γεραπετρίτης και Τάρο Κόνο συζήτησαν για Ελλάδα και Ιαπωνία στη ΔΕΘ

Θεοδωρικάκος: Αυτό που μπορεί να δώσει ελπίδα είναι οι καλύτεροι μισθοί

Ο υπουργός Ανάπτυξης τοποθετήθηκε για τα μέτρα της ΔΕΘ, την ακρίβεια και την κυβερνητική στρατηγική. Έδωσε έμφαση στους μισθούς, στη στήριξη των νοικοκυριών και στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Θεοδωρικάκος: Αυτό που μπορεί να δώσει ελπίδα είναι οι καλύτεροι μισθοί

Κοντογεώργης για μέτρα ΔΕΘ: Στηρίζουμε με υπευθυνότητα όσους περισσότερους μπορούμε

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέλυσε το σκεπτικό πίσω από τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ, επιμένοντας ότι τα μέτρα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Παράλληλα, έστειλε μηνύματα για την οικονομία, τους αγρότες, την πολιτική αντιπαράθεση και το ενδεχόμενο συνεργασιών.

Κοντογεώργης για μέτρα ΔΕΘ: Στηρίζουμε με υπευθυνότητα όσους περισσότερους μπορούμε

Κεραμέως: Πολιτικές με δημοσιονομικό χώρο και μέρισμα στην κοινωνία

Η υπουργός Εργασίας παρουσίασε τα τρία βασικά μέτρα που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και έδωσε έμφαση στη λογική της κοστολόγησης και της επιστροφής οφέλους στους πολίτες. Αναφέρθηκε σε συντάξεις, κατώτατο μισθό, ασφαλιστικές εισφορές και στη μείωση της ανεργίας.

Κεραμέως: Πολιτικές με δημοσιονομικό χώρο και μέρισμα στην κοινωνία