Ελλάδα

Κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών: Δύο νέες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών: Δύο νέες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Πηγή Φωτογραφίας: European Commission//Σε δύο νέες συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών με εγκέφαλο μια 25χρονη προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 55 και 36 ετών. Και οι δύο συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 55 και 36 ετών

Σε δύο νέες συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών με εγκέφαλο μια 25χρονη προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 55 και 36 ετών. Και οι δύο συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η αδερφή ενός θύματος αποκάλυψε το κύκλωμα

Η αδερφή ενός θύματος του νέου κυκλώματος trafficking ανηλίκων ήταν εκείνη που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι των αποκαλύψεων. Και όλα αυτά την ώρα που έρχονται στο φως δεσμοί με ένα άλλο κύκλωμα που αποκαλύφθηκε το φθινόπωρο του 2023 και είχε ως πρωταγωνίστρια την Λορέλα.

Μέχρι τώρα οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει τέσσερα άτομα. Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να είναι μία 25χρονη γυναίκα με το όνομα Μαρία. Συνεργοί της ένας επίσης 25χρονος αλλά και ένας 54χρονος οδηγός ταξί. Τα δύο αυτά πρόσωπα φέρονται να πήγαιναν τις ανήλικες στα ερωτικά ραντεβού. Επίσης συνελήφθη μία 21χρονη με το όνομα «Μαρία» η οποία φέρεται να είχε ρόλο «μαστροπού».

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά το κύκλωμα φέρεται να εκμμεταλεύτηκε τουλάχιστον επτά ανήλικες από 15 έως 17 ετών, με καταγωγή από τη Γεωργία και την Αλβανία. Η δράση του κυκλώματος φέρεται να ξεκίνησε από το καλοκαίρι του 2023. Το κύκλωμα εξέδιδε τις ανήλικες σε ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας με την ταρίφα του κάθε ραντεβού να είναι από 200 έως 400 ευρώ.

Ακόμη η μαστροπός «Μαρία» φέρεται να έπαιρνε ως προμήθεια από 50 έως 100 ευρώ για το ραντεβού κάθε ανήλικης, ενώ σε κάποια ραντεβού η πληρωμή γινόταν με ναρκωτικά και συγκεκριμένα κοκαΐνη.

Πώς η αδελφή ανήλικου θύματος ξεσκέπασε το κύκλωμα

Σημειώνεται πως η αδερφή μίας ανήλικης φαίνεται να κατάλαβε για τις περίεργες συμπεριφορές της και ενημέρωσε τις αρχές. Η αδερφή του κοριτσιού είδε ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς η ανήλικη έλειπε συχνά τα βράδια. Μάλιστα βρήκε και κάποιες συνομιλίες που της φάνηκαν ύποπτες. Επρόκειτο για συνομιλίες με έναν «Βαγγέλη» και έναν «Αλέκο». Με τον «Βαγγέλη» φέρεται να είχε πάει σε ερωτικό ραντεβού ενώ ο «Αλέκος» φέρεται να πλήρωνε ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές. Η συγγενής της ανήλικης μάλιστα φέρεται να έδωσε σημαντικά στοιχεία που οδήγησαν στα μέλη του κυκλώματος.

Στοιχεία έδωσε και η ίδια η ανήλικη όπως και τα άλλα κορίτσια που είχαν πέσει θύματα των τεσσάρων συλληφθέντων. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τα θύματα ήταν θύματα και άλλου κυκλώματος μαστροπείας αυτού της Λορέλας που είχε εξαρθρωθεί το περασμένο φθινόπωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments