Πολιτική

Άδωνις: Αδικείται η Ασημακοπούλου από την υπόθεση των email [vid]

Άδωνις: Αδικείται η Ασημακοπούλου από την υπόθεση των email [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Την πεποίθησή του ότι η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αδικείται από το ζήτημα της διαροοής email εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Απολύτως ευπρόσδεκτη πιθανή υποψηφιότητα Μπελέρη

Την πεποίθησή του ότι η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αδικείται από το ζήτημα της διαροοής email εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στο ζήτημα της διαρροής των email, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «από ό,τι φαίνεται, κάποιοι από το γραφείο το πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών πήραν κάποια στοιχεία μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων και τα έδωσαν στην κ. Ασημακοπούλου».

«Ωστόσο, θέλω να πω ότι η δική μου πολιτική άποψη ως βουλευτής, όχι ως υπουργός», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε το νόμο και για την πολιτική εκστρατεία οι υποψήφιοι να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα. Αν κάποιος δε θέλει να λαμβάνει ενημερώσεις, θα μπορούμε να τον μπλοκάρουμε. Αλλιώς, στο τέλος, δεν θα μπορούμε να κάνουμε εκλογές. Στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων πρέπει να υπάρξει μια παράγραφος, η οποία να προβλέπει ότι για λόγους πολιτικής εκστρατείας επιτρέπεται όλοι οι υποψήφιοι να λαμβάνουν ενημερώσεις. Το GDPR είναι οδηγία, δεν είναι κανονισμός. Κα εγώ έχω δεχθεί μηνύματα στο κινητό μου τηλέφωνο από πολιτικούς άλλων πολιτικών κομμάτων. Είναι κάτι που γίνεται κατά κόρον και κατά συνήθεια, αλλά πρέπει να γίνεται νόμιμα».

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε πως «η κ. Ασημακοπούλου έχει αδικηθεί από αυτή την ιστορία. Υπήρξε μια εξαιρετική ευρωβουλευτής. Θα λείψει από το Ευρωκοινοβούλιο. Είναι βέβαιο ότι έγινε κάποιο σφάλμα, μα γενναία ανέλαβε η ίδια την ευθύνη. Και αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε άμεσα πρωτοβουλίες. Στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν παραβιάζεται ένας νόμος, όλοι κάνουν το παγόνι. Αυτή είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία».

Ακόμη, ερωτηθείς σχετικά με πιθανή υποψηφιότητα του κ. Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Είμαι έξαλλος με την αντιμετώπιση του κ. Μπελέρη από το αλβανικό κράτος. Γνωρίζω πολύ καλά τον κ. Μπελέρη. Έχω αρνηθεί να δω οποιονδήποτε Αλβανό αξιωματούχο και δεν πρόκειται να δω, για όσο διάστημα είναι ο Φρέντι Μπελέρης στην φυλακή. Πρέπει να διεθνοποιήσουμε όλη αυτή την αντιμετώπιση του Μπελέρη. Θα είναι πολύ χρήσιμο ο κ. Μπελέρης να αναφέρει την αντιμετώπιση αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο. Και εφόσον υπάρχει στο ευρωψηφοδέλτιό μας και ο κ. Πύρρος Δήμας, θα έχουμε δύο υποψηφιότητες από τη Βόρεια Ήπειρο, κάτι που, για μένα, θα ήταν εξαιρετικά καλό», είπε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments