Πολιτική

Άδωνις για απογευματινά χειρουργεία: Μόλις το 1% διαμαρτύρεται [vid]

Άδωνις για απογευματινά χειρουργεία: Μόλις το 1% διαμαρτύρεται [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Οι συνδικαλιστές γιατροί εκφράζουν μόνο τα ιδεολογήματά τους

Στις εξαιρετικά περιορισμένες αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στηλίτευσε τις πρακτικές ορισμένων συνδικαλιστών γιατρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας «δεν διαμαρτύρονται όλοι. Διαμαρτύρεται μόλις το 1%. Είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται όλοι και όλα τα νοσοκομεία να κάνουν απογευματινά χειρουργεία; Ο υπουργός χειρουργεί το απόγευμα, εγώ πάω και κάνω επεμβάσεις;» τόνισε ο Άδωνις και συμπλήρωσε: «Δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον γιατρό, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή θέλει να πάει να κάνει επέμβαση το απόγευμα και δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον ασθενή θέλει να πάει να κάνει χειρουργείο το απόγευμα».

Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης διερωτήθηκε «έναντι ποίων κάνει απεργία μια χούφτα συνδικαλιστές; Έναντι των συναδέλφων τους κάνουν απεργία, έναντι των ιατρών, οι οποίοι αγκαλιάζουν τα απογευματινά χειρουργεία. Και αυτό δεν είναι καθόλου άσχετο με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δίνει την ελευθερία, τη δυνατότητα των απογευματινών χειρουργείων. Είναι λοιπόν σαφές πως μιλάμε για ένα δικαίωμα επιλογής, όχι για κάτι υποχρεωτικό.

Μάλιστα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που ήταν το πρώτο νοσοκομείο που έκανε χειρουργεία απογευματινά ώρα, ο υπουργός τόνισε ότι έγιναν από κάποιους στη 1:00 το μεσημέρι, την ώρα που ο ίδιος δεν βρισκόταν εκεί. “Μπήκαν με τα πανό και φωνάζανε σε μια άσχετη εκδήλωση που μιλούσε ο κ. Φλωρίδης και ο κ. Εξαδάκτυλος. Όταν έφτασα στις 16:00 είχαν φύγει οι αντιδρώντες, σχόλασαν και έφυγαν. Δηλαδή αντιδράσεις και επανάσταση στην Ελλάδα είναι μόνο εντός ωραρίου. Με συγχωρείτε, είναι τώρα αγώνας εντός ωραρίου; Αυτό είναι αγώνας;” διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

«Αυτό που προτείνει η αντιπολίτευση είναι ο διπλασιασμός των μισθών των γιατρών στο ΕΣΥ. Προτείνει δηλαδή να προσθέσουμε άλλα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Όταν ρώτησα το ΚΚΕ από πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά, μου απάντησε πως τα λεφτά θα βρεθούν από την αγορά των F35, για τα οποία, όμως, δεν έχουμε δώσει ούτε ένα ευρώ. Ο συνδικαλισμός είναι απολύτως χρήσιμος σε μια δημοκρατία και ο ρόλος του είναι σεβαστός. Αλλά εδώ πρόκειται για ιδεολογήματα ορισμένων συνδικαλιστών της αριστεράς», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments