Πολιτική

Η σύγχρονη αναβάθμιση του ΕΣΥ

Η σύγχρονη αναβάθμιση του ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: [365849] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πρόγραμμα προωθημένων μεταρρυθμίσεων του δημοσίου συστήματος υγείας.

Ένα προς ένα φαίνεται πως εισέρχονται σε φάση υλοποίησης τα έργα που συγκροτούν το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Υγείας για το τρέχον έτος. Όλες οι μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στοχεύουν στο να μπορέσουν να δώσουν στον ασθενή καλύτερη υγεία, καθώς επίσης και την ευκαιρία στους γιατρούς να κερδίζουν περισσότερα νόμιμα χρήματα από τη δουλειά τους. 

Σημαντική συμβολή στο έργο έχουν τα χρήματα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε στο ετήσιο συνέδριο για την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας, τα κονδύλια αυτά θα βοηθήσουν να προχωρήσει το ελληνικό σύστημα υγείας “μέσα σε τρία με τέσσερα χρόνια σε πρόοδο που κανονικά θα χρειαζόταν 100 χρόνια”.

Επί του παρόντος, 80 νοσοκομεία βρίσκονται σε φάση ανακατασκευής, όπως και όλα τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και οι παλαιότερες κλινικές του ΕΣΥ. Επιπλέον, 156 κέντρα υγείας από τα συνολικά 318 ανακαινίζονται.

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που είναι σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος ασθενούς ο οποίος από μόνος του θα αλλάξει τα πάντα καθώς θα δίνει στοιχεία και πρόσβαση σε πληροφορίες που θα μπορούν και να βοηθήσουν πολύ σε ατομικό επίπεδο την υγεία του καθενός από μας, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο θα δίνει πληροφορίες για να σχεδιαστούν πολιτικές με ακρίβεια.

Όσον αφορά τον προληπτικό έλεγχο, σήμερα υπάρχει η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον έλεγχο του πληθυσμού προκειμένου να εντοπιστούν διάφορες σοβαρές ασθένειες σε πρώιμο στάδιο, να σωθούν ζωές, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ασθενών και να εξοικονομηθούν πόροι του συστήματος υγείας.

Σε σχέση με τα απογευματινά χειρουργεία, τα νοσοκομεία χαιρετίζουν και αγκαλιάζουν τον ρηξικέλευθο θεσμό και νέες κλινικές προστίθενται στο πρόγραμμα σε καθημερινή βάση. «Ακούω τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους να λένε “μα δεν μπορούν να κάνουν χειρουργεία” και όλα αυτά που δεν μπορούσαν να κάνουν, σήμερα το κάνουν. Και δεν έχει περάσει μια εβδομάδα, δεν έχουμε κλείσει μια εβδομάδα. Γιατί κάνουνε; Γιατί μπορούσαν είναι η απάντηση τόσο απλά. Αν δεν μπορούσαν δεν θα έκαναν», ανέφερε σχετικά ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments