Διεθνή

Κρίσιμα ερωτήματα για το μακελειό στη Ρωσία

Κρίσιμα ερωτήματα για το μακελειό στη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Ποιοι παράγοντες θέτουν υπό αμφισβήτηση την επίσημη εκδοχή του τραγικού γεγονότος.

Τα αίτια, τα κίνητρα και οι υποκινητές του φοβερού τρομοκρατικού χτυπήματος στη Μόσχα μπορεί να γίνουν γνωστά ή όχι τις επόμενες ημέρες. Μέχρι στιγμής, η μηχανή προπαγάνδας του Κρεμλίνου έχει κάνει λόγο για το λεγόμενο “ουκρανικό ίχνος” και θέλει να εμπλέξει μια γειτονική χώρα στην οποία εισέβαλε πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση αυτής της τρομοκρατικής επιχείρησης απέχει πολύ από άλλες επιχειρήσεις στις οποίες εμπλέκονται ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι ψύχραιμοι παρατηρητές και σχολιαστές εντός της Ρωσίας έχουν επισημάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά που προσφέρονται για την ισλαμική τρομοκρατία. Για παράδειγμα, το γεγονός ότι οι τρομοκράτες προτίμησαν να δημιουργήσουν χάος και να σπρώξουν το πλήθος προς τις κλειδωμένες πόρτες πυρασφάλειας, ενώ έβαλαν φωτιά σε εύφλεκτα υλικά μέσα σε σακίδια, παρόλο που θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους με τα όπλα τους.

Για το λόγο αυτό το πρώτο κύμα των ειδικών δυνάμεων έφτασε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Κοιτάζοντας, όμως τον χάρτη της περιοχής κάποιος, έκπληκτος διαπιστώνει πως σχεδόν απέναντι και σε μικρή απόσταση βρίσκεται το αρχηγείο της διαβόητης Ρωσικής Στρατιωτικής Κατασκοπίας, η οποία φημίζεται για τις σκληρά εκπαιδευμένες μονάδες της, τις ΣΠΕΤΝΑΖ.

Η Ρωσία έχει τους δικούς της, ανοιχτούς λογαριασμούς με το Ισλάμ, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Ο Βόρειος Καύκασος και τα διάφορα υποκείμενα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως το, κατ’ ουσία, Χαλιφάτο της Τσετσενίας, η Ινγκουσετία, η Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια, αλλά και οι παράνομα κατεχόμενες περιοχές της Γεωργίας, όπως η Νότια Οσετία και Αμπχαζία, είναι ένα θερμοκήπιο όπου τα άνθη της ισλαμικής τρομοκρατίας ανθίζουν διαρκώς και αυτό φαίνεται από τις συχνές «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις» των ομοσπονδιακών αρχών ασφαλείας σε αυτές τις περιοχές.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που καθιστούν τον πολίτη σκεπτικιστή απέναντι στην επίσημη ανακοίνωση.

Ένα ερώτημα έχει να κάνει με το πώς οι φερόμενοι ως τρομοκράτες κατάφεραν να διαφύγουν, με τα όπλα στα χέρια, από μια περιοχή που είχε αποκλειστεί από εκατοντάδες αστυνομικούς και αστυνόμους. Επίσης, είναι απορίας άξιον πώς επί μισή ώρα πυροβολούσαν και σκότωναν αθώους ανθρώπους μέσα στον συναυλιακό χώρο. Επίσης, οι τρομοκράτες  έφυγαν ήρεμα, χωρίς να τους σταματήσει κανένα από τα οχήματα που έφτασαν. Με το ίδιο όχημα αποφάσισαν να διασχίσουν μια μεγάλη απόσταση και να περάσουν τη γραμμή του μετώπου με την Ουκρανία, ενώ κατά τη σύλληψή τους ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, αλλά όλοι τους συνελήφθησαν ζωντανοί.

Το βέβαιο είναι ότι η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση σηματοδότησε έναν νέο κύκλο στη ρωσική πολιτική ιστορία. Η προσοχή της κοινής γνώμης αποσπάστηκε από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Μια απειλούμενη κοινωνία συσπειρώνεται γύρω από έναν ηγέτη που ενσαρκώνει ένα πολυεθνικό κράτος. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιες αλλαγές συμβαίνουν στα ανώτερα κλιμάκια της εξουσίας για να παρακολουθήσουμε ποιες παρατάξεις της ελίτ ενισχύθηκαν και ποιες αποδυναμώθηκαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments