EDITOR'S PICK

Κάπαρη: Γιατί τοποθετείται σε τόσο στενά βαζάκια;

Κάπαρη: Γιατί τοποθετείται σε τόσο στενά βαζάκια;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Με το ερώτημα αυτό καταπιάνεται σε δημοσίευμά του το CNN, κάνοντας λόγο για ένα παράδοξο της αγοράς

Με το ερώτημα αυτό καταπιάνεται σε δημοσίευμά του το CNN, κάνοντας λόγο για ένα παράδοξο της αγοράς

Γιατί η κάπαρη τοποθετείται μέσα σε βαζάκια τόσο στενά ώστε να μη χωρά ούτε κουταλάκι του γλυκού; Με το ερώτημα αυτό καταπιάνεται σε δημοσίευμά του το CNN, κάνοντας λόγο για ένα παράδοξο της αγοράς.

Η πιο απλή και σύντομη απάντηση είναι ότι η κάπαρη είναι ακριβή, επομένως οι παραγωγοί την πωλούν σε μικρά βαζάκια για να την καταστήσουν πιο προσιτή. Γιατί όμως τα βάζα αυτά είναι ψηλά και στενά και όχι πιο κοντά και πλατιά, ώστε να χωράει άνετα ένα κουτάλι;

Το CNN επικοινώνησε με κάποιους από τους κορυφαίους προμηθευτές κάπαρης, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση για τον λόγο που η συσκευασία είναι τόσο μικρή. Ορισμένοι σχολιαστές στο Reddit υποστηρίζουν ότι το σχήμα αυτό προσφέρεται προκειμένου να διασφαλιστεί η φρεσκάδα των προϊόντων. Αλλά το ερώτημα παραμένει: Δεν θα μπορούσαν τα βαζάκια να είναι έστω μερικά χιλιοστά μεγαλύτερα ώστε να χωρά το κουτάλι;

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Rousounelos (@dimitrisrousounelos)

Αισθητική και οικονομία

Άλλοι θεωρούν ότι πρόκειται για ζήτημα αισθητικής. Θεωρούν δηλαδή ότι, απλώς, τα ψηλόλιγνα βαζάκια είναι πιο όμορφα.

Πιο ρεαλιστική ωστόσο φαίνεται μια προσέγγιση που εστιάζει στην οικονομία: Επειδή η κάπαρη είναι ακριβή, τα μικρά αυτά βαζάκια την καθιστούν περισσότερο προσιτή. Αν το βαζάκι αυτό δεν ήταν ψιλόλιγνο, δεν θα στεκόταν στον πάγκο με τα μπαχαρικά «ισάξια» δίπλα στα άλλα προϊόντα.

Όμως και πάλι, το βασικό ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Γιατί η συσκευασία δεν είναι έστω μερικά χιλιοστά πιο πλατιά;

Κάποιοι αναλυτές πιστεύουν ότι η σχεδιαστική τάση αυτή, που απαντάται και σε άλλα προϊόντα όπως στα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, κάνει τα προς πώληση τρόφιμα να φαντάζουν πιο εκλεπτυσμένα.

Τι λένε στο Reddit

Καμία απάντηση πάντως δεν πείθει τους σχολιαστές του Reddit, που πολλές φορές έχουν αναρτήσει φωτογραφίες με το σχόλιο «βγάζοντας κάπαρη από τα ηλίθια στενά βάζα».

Στο Reddit μάλιστα περιγράφονται και ορισμένα κόλπα προκειμένου η κάπαρη να βγει πιο εύκολα από τη συσκευασία της. Μεταξύ άλλων, η χρησιμοποίηση ενός μικροσκοπικού μαχαιριού – όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για το τυρί. Ή, αν τίποτα άλλο δεν πιάσει, το άδειασμα του εσωτερικού της συσκευασίας σε ένα πιο πλατύ σκεύος. Μόνο που έτσι χάνονται τα πολύτιμα συστατικά που προστατεύουν την κάπαρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments