Πολιτική

Μητσοτάκης: Υλοποιούμε άμεσα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Μητσοτάκης: Υλοποιούμε άμεσα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες", υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Με την προτροπή «να κοιτάξουμε με αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση τη μεγάλη εικόνα, να δούμε δηλαδή πόσα έχουμε πετύχει μέσα στα 203 χρόνια από την επανάσταση για την ανεξαρτησία μας», άρχισε την ανασκόπησή του o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στον Καναδά, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη συμφωνία για τα Canadair, ενώ τονίζει πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες  μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Μετά και την έγκριση της Βουλής, θα ολοκληρώσουμε με την καναδική κατασκευάστρια εταιρεία τη συμφωνία για την αγορά 7 πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair τύπου DHC 515, συνολικού κόστους περίπου 360 εκ. ευρώ, τα πέντε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ως μέρος του εξοπλιστικού προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» και τα 2 μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας rescEU της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οι σημαντικοί πόροι για την πολιτική προστασία, όπως στην περίπτωση των Canadair, και για την εθνική άμυνα, όπως στην περίπτωση των νέων ελικοπτέρων τύπου Romeo MH-60R Seahawk που παρέλαβε προ ημερών το Πολεμικό Ναυτικό, προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού. Είναι όμως απολύτως απαραίτητοι για να διαφυλάξουμε την εθνική μας ανεξαρτησία, η οποία είναι προϋπόθεση για την κοινωνική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή».

Αναφερόμενος στο myAADEapp, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την εφαρμογή ως φορολογικό «ξυπνητήρι» ενώ τονίζει:

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διευκολύνοντας τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους πολίτες. Έχω κι ένα πρόσφατο παράδειγμα μίας τέτοιας διευκόλυνσης να σας παραθέσω: τη νέα, χρηστική εφαρμογή myAADEapp που θα κάνει λιγότερο περίπλοκη την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών. Μπορεί η πληρωμή φόρων και οι συναλλαγές με τη φορολογική διοίκηση να μην είναι η πιο ευχάριστη επαφή του πολίτη με το κράτος, όμως επειδή είναι αναγκαία, πρέπει να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο εύκολη για τους πολίτες!

Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί ως φορολογικό ημερολόγιο, αλλά και σαν φορολογικό «ξυπνητήρι». Ο μέσος πολίτης μπορεί να έχει πλέον στο κινητό του τηλέφωνο την «ακτινογραφία» των φορολογικών του υποχρεώσεων. Και μπορεί να κάνει μια σειρά από ενέργειες, όπως έκδοση φορολογικής ενημερότητας, εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων, να ενημερωθεί για επιστροφές φόρων, να λάβει ειδοποιήσεις για προθεσμίες πληρωμών κ.λπ».

Στη συνέχεια, σχετικά με την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η διαδικασία «προχωρά καλά» ενώ συμπληρώνει: «Έφτασαν ήδη τις 110.000 με τους ρυθμούς που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες -ξεπερνώντας ακόμη και τις 5.000 επιχειρήσεις ανά ημέρα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Άλλες σχεδόν 185.000 επιχειρήσεις αιτήθηκαν χρηματοδότηση για την κάλυψη μέρους του κόστους αγοράς POS, είναι ο τέταρτος κύκλος. Στους 3 προηγουμένους διατέθηκαν 40,6 εκ. ευρώ με τη μορφή vouchers σε 290.975 επιχειρήσεις, ενώ αναμένεται και η έναρξη του 5ου κύκλου χρηματοδότησης για όσες επιχειρήσεις δεν εντάχθηκαν στους προηγούμενους κύκλους και δικαιούνται χρηματοδότησης», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments