Οδηγός

Asep: Παράταση των αιτήσεων για την Δημοτική Αστυνομία

Asep: Παράταση των αιτήσεων για την Δημοτική Αστυνομία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Παράταση από το ΑΣΕΠ στην προκήρυξη 1Κ/2024, που αφορά τις αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία. Ο διαγωνισμός αφορά την πλήρωση 1.213 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία. Η νέα προθεσμία για τις αιτήσεις στην προκήρυξη 1Κ/2024 παρατείνεται μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024, όπως ανακοινώθηκε.

ΑΣΕΠ 1Κ/2024, τα κριτήρια για τη Δημοτική Αστυνομία

Παράταση από το ΑΣΕΠ στην προκήρυξη 1Κ/2024, που αφορά τις αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία. Ο διαγωνισμός αφορά την πλήρωση 1.213 θέσεων στη Δημοτική Αστυνομία. Η νέα προθεσμία για τις αιτήσεις στην προκήρυξη 1Κ/2024 παρατείνεται μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024, όπως ανακοινώθηκε.

ΑΣΕΠ 1Κ/2024, τα κριτήρια για τη Δημοτική Αστυνομία

Υπενθυμίζεται ότι ο/η ενδιαφερόμενος/η για την προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ πρέπει να πληροί συγκεκριμένα ηλικιακά και σωματικά κριτήρια, τα οποία εντάσσονται στα 5 βασικά τυπικά προσόντα για την αίτηση στη Δημοτική Αστυνομία. Αναλυτικά:

  1. Ηλικία -οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μεταξύ των 20 και 35 ετών
  2. Ύψος -οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,63 μ. (γυναίκες) και 1,70 μ. (άνδρες).
  3. Αγγλικά
  4. Υπολογιστές
  5. Κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου Β’ κατηγορίας ή δίκυκλης μηχανής 50 τουλάχιστον κυβικών εκατοστών

Πώς κάνετε αίτηση για τη Δημοτική Αστυνομία

Οι αιτήσεις για τη Δημοτική Αστυνομία γίνονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Πριν από την υποβολή της αίτησης, ο/η υποψήφιος/α πρέπει να προμηθευτεί ειδικό παράβολο, ύψους 3 ευρώ. Ο αριθμός του παραβόλου πρέπει απαραίτητα να συμπληρωθεί στην αίτηση για να μην απορριφθεί.

Σημειώνεται ότι τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, υποβάλλονται ηλεκτρονικά, πριν από την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων για την προκήρυξη 1Κ/2024, μετά από σχετική ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

Πώς κατανέμονται οι θέσεις

Στην προκήρυξη της Δημοτικής Αστυνομίας γίνονται δεκτοί σχεδόν όλοι όσοι έχουν απολυτήριο Λυκείου ή οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Οι θέσεις ανά εκπαιδευτική βαθμίδα κατανέμονται ως εξής:

  • 208 θέσεις για απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ)
  • 218 θέσεις για απόφοιτους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ)
  • 787 θέσεις για απόφοιτους Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης (ΔΕ).
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments