Οικονομία

Πάσχα με βενζίνη στα δύο ευρώ – Τι λένε οι πρατηριούχοι

Πάσχα με βενζίνη στα δύο ευρώ – Τι λένε οι πρατηριούχοι

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//«Φωτιά» παραμένουν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, με τη βενζίνη να ξεπερνά ακόμα και τα δύο ευρώ το λίτρο σε πολλές περιοχές. Πρατηριούχοι επισημαίνουν ότι το ερχόμενο Πάσχα, η τιμή της αμόλυβδης ενδέχεται να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των δύο ευρώ.

Μεγάλος «πονοκέφαλος» για τους καταναλωτές η τιμή της αμόλυβδης

«Φωτιά» παραμένουν οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα, με τη βενζίνη να ξεπερνά ακόμα και τα δύο ευρώ το λίτρο σε πολλές περιοχές. Πρατηριούχοι επισημαίνουν ότι το ερχόμενο Πάσχα, η τιμή της αμόλυβδης ενδέχεται να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο των δύο ευρώ.

Στο κέντρο της Αθήνας η τιμή της βενζίνης κινείται πάνω από τα δύο ευρώ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε πρατήριο επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας σήμερα η αμόλυβδη πωλείται για 2,043 ευρώ το λίτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο πρόεδρος των πρατηριούχων, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στο MEGA είχε δηλώσει:

«Όσον αφορά στα υγρά καύσιμα υπάρχει μία άνοδος το τελευταίο 10ημερο, η οποία, όμως, προκύπτει από τους δύο πολέμους, οι οποίοι είναι ενεργοί, και όπως είχαμε πει, δεν θα ξαναδούμε φθηνά καύσιμα όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, γιατί η Ρωσία είναι η ναυαρχίδα στα ορυκτά καύσιμα που έρχονται στην Ευρώπη».

Μάλιστα, στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Το υπουργείο, με την επιβολή πλαφόν να έχει σαφή πολιτική. Είναι διασφαλισμένοι οι καταναλωτές για την αισχροκέρδεια. Το βαρέλι είναι στα 80 δολάρια αυτή την στιγμή. Είναι μία τιμή «τσιμπημένη». Δεν φταίνε οι πρατηριούχοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η τιμή στην Ελλάδα είναι σαφώς πιο ανεβασμένη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments