Πολιτική

Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας [Live]

Βουλή: Ξεκίνησε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας [Live]

Πηγή Φωτογραφίας: [368299] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ξεκινά η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας).

Η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, έσπευσε να σηκώσει το γάντι, χαρακτηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας «καλοδεχούμενη». Παράλληλα, κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως «εντολοδόχο συγκεκριμένων μιντιακών συμφερόντων» και δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία.

Η πρόταση που υπογράφεται από 85 βουλευτές, προϋποθέτει τριήμερη συζήτηση με τοποθετήσεις, βουλευτών, υπουργών και πολιτικών αρχηγών, ενώ θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που είναι και ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δείτε live την συζήτηση επί της πρότασης μομφής στη Βουλή:

Στην έναρξη της συζήτησης το λόγο θα πάρουν δύο βουλευτές από τα κόμματα που υπογράφουν την πρόταση (Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ και Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ) ενώ στη συνέχεια θα απαντήσει ο Θάνος Πλεύρης για λογαριασμό της ΝΔ. Ακολουθούν εκπρόσωποι των κομμάτων με βάση την κοινοβουλευτική τους δύναμη, ενώ η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ, προκειμένου να εκκινήσει εκ νέου στις 9 το πρωί της Τετάρτης.

Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

Απευθείας από το κανάλι της Βουλής μεταδόθηκε στη δημόσια συνεδρίαση όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Η πρόταση κατατίθεται στον απόηχο του δημοσιεύματος του «Βήματος» περί παραποίησης των ενδοεπικοινωνιών τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών.

Τι προβλέπει το άρθρο 84 του Συντάγματος

Την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, την πρόταση μομφής ανέλυσε στο EΡΤΝews, στην εκπομπή NEWSROOM και στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, η Ιφιγένεια Καμτσίδου αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής

Η κ. Καμτσίδου ανέφερε ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά το Σύνταγμα είναι «μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία», βάσει της οποίας η αντιπολίτευση καλεί σε λογοδοσία την κυβέρνηση. Η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται πάντοτε με βάση συγκεκριμένα θέματα. Δεν είναι κάτι αόριστο δηλαδή και καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει για τους χειρισμούς που έχει κάνει και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments