Πολιτική

Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

Βουλή: Κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

Πηγή Φωτογραφίας: [368299] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τι προβλέπει το άρθρο 84 του Συντάγματος

Απευθείας από το κανάλι της Βουλής μεταδόθηκε στη δημόσια συνεδρίαση όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Η πρόταση κατατίθεται στον απόηχο του δημοσιεύματος του «Βήματος» περί παραποίησης των ενδοεπικοινωνιών τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών.

Τι προβλέπει το άρθρο 84 του Συντάγματος

Την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, την πρόταση μομφής ανέλυσε στο EΡΤΝews, στην εκπομπή NEWSROOM και στους δημοσιογράφους Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, η Ιφιγένεια Καμτσίδου αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής

Η κ. Καμτσίδου ανέφερε ότι η πρόταση δυσπιστίας κατά το Σύνταγμα είναι «μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία», βάσει της οποίας η αντιπολίτευση καλεί σε λογοδοσία την κυβέρνηση. Η πρόταση δυσπιστίας κατατίθεται πάντοτε με βάση συγκεκριμένα θέματα. Δεν είναι κάτι αόριστο δηλαδή και καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει για τους χειρισμούς που έχει κάνει και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει»

Για τι μορφή θα πάρει η συγκεκριμένη πρόταση και εαν μπορούν να εισαχθούν και διαφορετικά ζητήματα η αναπληρώτια καθηγήτρια σημείωσε: «Πρέπει τα ζητήματα που θα τεθουν να είναι συγκεκριμένα τα οποία θα πρέπει να απαριθμούνται, να αναφέρονται. Εν τω μεταξύ για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής πρέπει να συγκεντρωθεί ο «μαγικός» αριθμός των 151, δηλαδή της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών».

Η κ. Καμτσίδου μίλησε και για το πολιτικό περιεχόμενο της πρότασης μομφής όπου και επεσήμανε: «Το πολιτικό περιεχόμενο είναι ότι αναγκάζονται οι κυβερνώντες να δώσουν λόγο και να παρουσιάσουν στη λαϊκή αντιπροσωπεία και δι αυτής στον ελληνικό λαό τα στοιχεία των υποθέσεων που ερευνώνται έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αντιπολίτευση να απευθύνει μομφή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments