Πολιτική

Πέτσας: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσφέρουν “σωσίβιο” στον παραπαίοντα Ανδρουλάκη

Πέτσας: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσφέρουν “σωσίβιο” στον παραπαίοντα Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Σε σχέση με την ουσιαστική διάσταση της πρότασης δυσπιστίας, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπογράμμισε πως αυτή η διάσταση αποτελείται από τρία σκέλη

Σε σχέση με την ουσιαστική διάσταση της πρότασης δυσπιστίας, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπογράμμισε πως αυτή η διάσταση αποτελείται από τρία σκέλη

Την άποψη, ότι, με την προσυπογραφή της πρότασης δυσπιστίας τα αντιπολιτευτικά κόμματα παρέχουν ένα «πολιτικό σωσίβιο» στον παραπαίοντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε, από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής κ. Στέλιος Πέτσας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, η πρόταση δυσπιστίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, περικλείει δύο διαστάσεις, την πολιτική και την ουσιαστική.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στην πολιτική διάσταση της εν λόγω πρότασης, ο κ. Πέτσας τόνισε πως, προσυπογράφοντας το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση σήμερα έκανε ένα μεγάλο δώρο στον παραπαίοντα κ. Ανδρουλάκη καθώς του προσφέρει ένα «σωσίβιο» στην δημοσκοπική του βουτιά στα θολά νερά της κεντροαριστεράς, ενώ, ταυτόχρονα,  επαναφέρει ότι απέμεινε από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ στην αγκαλιά της διαπλοκής, μιας λέξης που ταυτίστηκε με τις πρακτικές των Κυβερνήσεών του.

Τα δε άλλα κόμματα της Αριστεράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την Πλεύση Ελευθερίας και την Νέα Αριστερά, έγιναν «τσόντα» του κ. Ανδρουλάκη, προσυπογράφοντας ένα κείμενο που θα μπορούσε να είχε γραφεί πριν από τις διπλές εθνικές εκλογές του 2023. Ή, ακόμη χειρότερα, από έναν αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πολέμιο των θεσμών της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Και αυτό γιατί, καλλιεργώντας ένα κλίμα πόλωσης και σύγχυσης, τελικά στρέφεται κατά της Βουλής και της Κυβερνητικής πλειοψηφίας που έχει ισχυρή και νωπή λαϊκή εντολή, αλλά και της Δικαιοσύνης.

Σε σχέση με την ουσιαστική διάσταση της πρότασης δυσπιστίας, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπογράμμισε πως αυτή η διάσταση αποτελείται από τρία σκέλη, τα οποία αφορούν στην προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου, στο κράτος δικαίου στη χώρα, καθώς επίσης και στην πορεία της οικονομίας μας.

Αναφορικά με τη μικροπολιτική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου από την πλευρά της αντιπολίτευσης, επισημάνθηκε ότι «μια αδιανόητη τραγωδία, μια μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, σε διπλή γραμμή, που άφησε μια βαθιά ουλή στη συλλογική μας συνείδηση. Για να επουλωθεί η ουλή και να περιοριστεί η οδύνη και ο πόνος, απαιτούνται απαντήσεις στο ερώτημα τι προκάλεσε αυτή την αδιανόητη τραγωδία». Απεναντίας, η αντιπολίτευση έκανε ό,τι μπορούσε για να απαξιώσει το έργο αρχικά και το Πόρισμα εν συνεχεία της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που εξέτασε την πορεία του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Ένα Πόρισμα που έριξε φως σε πτυχές αυτής της τραγωδίας.

Η αντιπολίτευση επέλεξε να αγνοήσει τα ευρήματα της Εξεταστικής Επιτροπής. Αγνόησε τις αναφορές σε πολιτικές ευθύνες Υπουργών, διαδοχικών Κυβερνήσεων. Αγνόησε τις αναφορές για πολιτικές ευθύνες του κ.  Σπίρτζη, της κυβέρνησης Τσίπρα, για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2017 με τίμημα 7 φορές μικρότερο από αυτό που λίγα χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε ξεπούλημα, για την ανάθεση των αρμοδιοτήτων επόπτη ασφαλείας στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, μια Ανεξάρτητη Αρχή με ελλείψεις στο προσωπικό και ανύπαρκτη σχετική τεχνογνωσία, αλλά και την τροποποίηση του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2019, καθώς μείωσε τις δικλείδες ασφαλείας με την κατάργηση της θέσης του Επόπτη Αμαξοστοιχίας, μια θέση κομβική όπως αναδείχθηκε από πολλούς μάρτυρες. Αγνόησε τις αναφορές για πολιτικές ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς επί των ημερών του συνέβη η τραγωδία των Τεμπών, όπως τονίζεται και στα συμπεράσματα του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Αγνόησε και τις αναφορές για τις 7 παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας, που αν δεν είχαν συμβεί, δεν θα είχε συμβεί και το τραγικό και αδιανόητο αυτό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Όσον αφορά την κατάσταση του κράτους δικαίου στην πατρίδα μας, ο κ. Πέτσας, αναφερόμενος στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, τόνισε πως  «μιλούν για δήθεν διολίσθηση της Ελλάδας. Αγνοούν και εδώ την κραυγαλέα αντίθεση με το γεγονός, για παράδειγμα, ότι η Ελληνική Δημοκρατία πέτυχε την μεγαλύτερη βελτίωση από όλες τις χώρες στον Democracy Index του Economist Intelligence Unit για το 2023, κερδίζοντας πέντε θέσεις και ανεβαίνοντας στην 20η θέση της σχετικής κατάταξης».  Στρεφόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος συμπλήρωσε πως «πάει πολύ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, να μιλάτε εσείς για διολίσθηση στο Κράτος Δικαίου. Εσείς που μεθοδεύσατε την πολιτική δίωξη πρώην Πρωθυπουργών, Υπουργών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για την υπόθεση Novartis, όταν γνωρίζατε ότι δεν ευθύνονταν, όπως αποκάλυψε και ο κ. Κοντονής, πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης επί Κυβέρνησης Τσίπρα».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της εθνικής οικονομίας, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «εγκαλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την Κυβέρνηση γιατί άραγε; Επειδή αυξήθηκε το ΑΕΠ της χώρας πάνω από 50 δισεκατομμύρια ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια; Επειδή πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση στο δημόσιο χρέος στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Επειδή μειώθηκε η ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό μετά από περίπου 15 χρόνια; Επειδή αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός στα 780 ευρώ το μήνα, και φέτος θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ, από 650 ευρώ που τον παρέλαβε;».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κύριος Σ. Πέτσας απευθύνθηκε στο Σώμα και τόνισε πως «η Ελλάδα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει γυρίσει οριστικά σελίδα μετά την πολυετή κρίση της περασμένης δεκαετίας! Επέστρεψε δυναμικά στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και πρωταγωνιστεί στις αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό το αναγνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες. Και με γνώμονα μόνο το συμφέρον των πολιτών και της Πατρίδας θα συνεχίσουμε στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα αποδείξουν ακόμη μια φορά την Πέμπτη το βράδυ την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμπιστοσύνη που επιτρέπει στο καράβι της χώρας να πηγαίνει με ασφάλεια, σταθερά, μόνο μπροστά!», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments