Πολιτική

ΝΔ: Βλέμμα στην παραδοσιακή βάση του κόμματος

ΝΔ: Βλέμμα στην παραδοσιακή βάση του κόμματος

Πηγή Φωτογραφίας: [362406] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Τη συσπείρωση της δεξιάς, συντηρητικής βάσης επιχειρεί το κυβερνών κόμμα.

Στο µικροσκόπιο του στενού συστήµατος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν εισέλθει οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες αποτυπώνουν ξεκάθαρα τη φθορά που υφίσταται η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, µε φόντο τόσο την υπόθεση των Τεµπών όσο και τα ανοιχτά κοινωνικά µέτωπα, µε κορυφαίο αυτό της ακρίβειας. Αν και κατά κοινή οµολογία η πτώση που καταγράφεται, σε ό,τι αφορά κυρίως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των µετρήσεων, αλλά και την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, είναι απολύτως ελεγχόµενη, δεδοµένου ότι η χώρα δεν έχει ακόµη εισέλθει σε εκλογικό χρόνο και η κυβερνώσα παράταξη διανύει ένα εξαιρετικά δύσκολο διάστηµα, είναι σαφές πως τα εν λόγω στοιχεία αναλύονται και αξιολογούνται σε όλα τα επίπεδα.

Η πρώτη ξεκάθαρη ανάγνωση στην οποία θα µπορούσε να σταθεί κάποιος είναι η αδιαµφισβήτητη πλέον παραδοχή πως η Ν.∆. του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και η εικόνα του ίδιου εµφανίζουν, όπως επισημαίνουν τα Παραπολιτικά, σηµαντικά κενά στη λεγόµενη παραδοσιακή δεξιά βάση.

Το θέµα του γάµου και της τεκνοθεσίας των οµόφυλων ζευγαριών (κυρίως), η ρύθµιση για την άδεια παραµονής σε µετανάστες που παραµένουν στη χώρα επί µία τριετία, αλλά και η γενικότερη κεντρική στρατηγική του Μεγάρου Μαξίµου, που είναι απολύτως στοχευµένη τους τελευταίους µήνες σε ζητήµατα που αγγίζουν τη διαχρονική ατζέντα τόσο του Κέντρου όσο και της Κεντροαριστεράς, όχι µόνο δεν… ξεχάστηκαν µέσα σε λίγες εβδοµάδες, όπως προέβλεπαν οι πλέον αισιόδοξοι, αλλά αντιθέτως φαίνεται να κατευθύνουν απευθείας µια σηµαντική µερίδα δεξιών ψηφοφόρων στην αγκαλιά του Κυριάκου Βελόπουλου (και δευτερευόντως άλλων σχηµατισµών στα δεξιά του κυβερνώντος κόµµατος), ενώ στην καλύτερη περίπτωση τους οδηγούν για την ώρα στην κατηγορία ∆εν ξέρω/∆εν απαντώ.

Μέσα σε αυτό το κλίµα και σε µια προσπάθεια να καλυφθούν άµεσα τα κενά που εντοπίζουν οι µετρήσεις, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει βγει µπροστά σε ένα πρώιµο εγχείρηµα συσπείρωσης των πικραµένων «γαλάζιων» ψηφοφόρων ενόψει της κάλπης. Αφενός, υπενθυµίζοντας το δόγµα περί ασφάλειας, υπερασπίστηκε προσωπικά και σθεναρά τις πρόσφατες επιχειρήσεις της Αστυνοµίας στα Πανεπιστήµια (προβάλλοντας µάλιστα και µια πιο σκληρή επιχειρηµατολογία, που έφτασε µέχρι και στη διαγραφή φοιτητών που αποδεδειγµένα πρωταγωνίστησαν σε επεισόδια στις σχολές).

Αφετέρου παραβρέθηκε στη διαδικασία παράδοσης στη χώρα των ελικοπτέρων Romeo, που πλέον αποτελούν σηµαντικά «όπλα» στη φαρέτρα του Πολεµικού Ναυτικού.

Στη συνέχεια, το βάρος θα δοθεί στην εξεύρεση υποψηφιοτήτων για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.∆., οι οποίες θα µπορούσαν να λειτουργήσουν ευεργετικά στο σχέδιο επαναπροσέγγισης µε τη ∆εξιά.

Στην κορυφή των σχετικών σεναρίων είναι φυσικά το όνοµα του Φρέντη Μπελέρη, µε την περίπτωσή του πάντως να είναι ιδιαιτέρως πολύπλοκη, καθώς πρόκειται για ζήτηµα που επηρεάζει άµεσα τις διµερείς σχέσεις µε την Αλβανία, αλλά και γενικότερες διεθνείς ισορροπίες. Ωστόσο, οι υπέρµαχοι της προοπτικής αυτής λένε πως ο φυλακισµένος εκλεγµένος δήµαρχος Χειµάρρας θα µπορούσε να «ξεκλειδώσει» άµεσα το θυµικό των ψηφοφόρων της λαϊκής ∆εξιάς και να δώσει άλλον αέρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. 

Με δεδοµένο πως η Ν.∆. είναι η µοναδική παράταξη η οποία θα µπορούσε να ρίξει στη µάχη πρόσωπα που από µόνα τους έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν «µαγνήτες» του εκλογικού σώµατος, αναζητούνται από Μαξίµου και Πειραιώς οι καλύτερες δυνατές εναλλακτικές, ώστε, εκτός των άλλων, να σταµατήσουν και οι πρώην µουρµούρες και νυν δηµόσιες γκρίνιες στελεχών του κυβερνώντος κόµµατος όλων των βαθµίδων, που κατακρίνουν ανοιχτά την επιλογή της «εγκατάλειψης της ∆εξιάς», όπως λένε χαρακτηριστικά. Είναι οι ίδιοι κύκλοι που επισηµαίνουν σταθερά ότι η ανυπαρξία ισότιµου αντιπάλου θα µπορούσε να είναι δυνητικά και ο µεγαλύτερος κίνδυνος για το κυβερνητικό σύστηµα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments