Οικονομία

“Κληρώνει” για τον κατώτατο μισθό

“Κληρώνει” για τον κατώτατο μισθό

Πηγή Φωτογραφίας: [364803] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τη σχετική εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο Υπουργικό θα κάνει η αρμόδια υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού που αναμένεται να ξεπερνάει τα 800 ευρώ και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου, ανακοινώνεται σήμερα, Παρασκευή, στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου αναμένεται να κάνει τη σχετική εισήγηση κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση θα κλειδώσει σε περίπου 40 έως 50 ευρώ, διαμορφώνοντας τον κατώτατο μισθό μεταξύ των 820 και 830 ευρώ.

Η κυβέρνηση φαίνεται να επιλέγει το σενάριο των υψηλότερων αυξήσεων, ξεπερνώντας τις προτάσεις των εργοδοτών, οι οποίες απέχουν παρασάγγας από την πρόταση της ΓΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προανήγγειλε τη σχετική είδηση: «Αύριο Παρασκευή, 29 Μαρτίου στις 11.00 θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο. Για τα θέματα της συνεδρίασης θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, η τέταρτη συνεχόμενη μέσα σε αυτά τα σχεδόν πέντε χρόνια. Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν έχει φθάσει στα 780 ευρώ ενώ ο μέσος μισθός έφθασε στα 1251 από 1046 που ήταν το 2019».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments