Πολιτική

Πρόταση δυσπιστίας: Η κυβέρνηση μετράει κέρδη και ζημίες

Πρόταση δυσπιστίας: Η κυβέρνηση μετράει κέρδη και ζημίες

Πηγή Φωτογραφίας: [368366] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αμέσως έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις των κ.κ. Μπρατάκου και Παπασταύρου.

Κέρδη και ζημιές από την τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας μετρούν κυβέρνηση και κόμματα, με το Μέγαρο Μαξίμου να προσθέτει στο «ζύγι» της τελευταίας στιγμής την εξέλιξη της παραίτησης των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά των Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.

Μετά τη δημοσίευση του επίμαχου άρθρου στο “Βήμα” αναφορικά με τη “μονταζιέρα” σε συνάντηση με τον ΟΣΕ, προέκυψε ότι, παρά την εμπροσθοβαρή σχέση της κυβέρνησης με την επιχειρηματική κοινότητα, δύο στελέχη του πρωθυπουργού παραβρέθηκαν σε κοινωνική εκδήλωση των εν λόγω επιχειρηματιών και τους έστειλαν “λάθος μήνυμα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκος προσκλήθηκαν από τον Πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ωστόσο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, κατά την είσοδό του στο Κοινοβούλιο και όταν ρωτήθηκε σχετικά με την κίνηση αυτή, απάντησε εύγλωττα ότι “έτσι είναι η πολιτική” και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους να ακούσουν την ομιλία του.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός απέφυγε να επεκταθεί στο θέμα από την αίθουσα της Ολομέλειας και, παρά τα προηγούμενα αιτήματα άλλων πολιτικών αρχηγών να δώσει εξηγήσεις για την παραίτησή του, απέφυγε να κάνει άμεση αναφορά στους πρώην στενούς συνεργάτες του, κατηγορώντας μάλλον ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα.

“Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο και φουσκωμένα πορτοφόλια» είπε ο κ. Μητσοτάκης, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να χειροκροτούν και πρόσθεσε: «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε κάποτε αναρωτηθεί ‘ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο’. Η απάντηση έχει δοθεί: Ο κυρίαρχος λαός και όχι τα φουσκωμένα πορτοφόλια, όπως είπε» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα και λίγο πριν κλείσει την ομιλία του επανήλθε στο θέμα και χωρίς ονομαστική αναφορά, ο κ. Μητσοτάκης «φωτογράφισε» τον εκδότη μεγαλοεπιχειρηματία, όπως είπε χαρακτηριστικά, τον οποίον και κάλεσε, αν έχει πολιτικές βλέψεις, να εμφανιστεί στην πολιτική αρένα ο ίδιος, όχι δια πληρεξουσίων.

«Το κάθε επιχειρηματικό συμφέρον μπορεί να διεκδικεί ό,τι θέλει. Ακόμα και να πέσει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Η πολιτική οφείλει να το συγκρατεί στον ρόλο του. Δε θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που τους ψηφίζουν οι πολλοί, και όχι οι λίγοι ισχυροί» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, δίνοντας πλέον μορφή μετωπικής σύγκρουσης του Μεγάρου Μαξίμου με τον εν λόγω επιχειρηματία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments