Διεθνή

Το Ιράν απειλεί με αντίποινα μετά την ισραηλινή επίθεση κατά της πρεσβείας στη Δαμασκό

Το Ιράν απειλεί με αντίποινα μετά την ισραηλινή επίθεση κατά της πρεσβείας στη Δαμασκό

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το Ισραήλ έχει στοχεύσει εδώ και καιρό τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν στη Συρία και των υποστηριζόμενων ομάδων του, αλλά η επίθεση της Δευτέρας στην πρεσβεία αποτελεί την πρώτη φορά που πλήττει επίσημο κτιριακό συγκρότημα

Το Ισραήλ έχει στοχεύσει εδώ και καιρό τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν στη Συρία και των υποστηριζόμενων ομάδων του, αλλά η επίθεση της Δευτέρας στην πρεσβεία αποτελεί την πρώτη φορά που πλήττει επίσημο κτιριακό συγκρότημα

Το Ιράν θα απαντήσει με αντίποινα εναντίον του Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή εναντίον του προξενείου του στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό, δήλωσε την Τρίτη ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι, μια ημέρα μετά τον θάνατο επτά Ιρανών στρατιωτικών διοικητών στην επίθεση .

«Έχοντας αποτύχει να καταστρέψει τη βούληση του μετώπου της αντίστασης, το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) έχει βάλει ξανά στην ατζέντα του τις τυφλές δολοφονίες για να σωθεί. Πρέπει να γνωρίζει ότι δεν θα επιτύχει ποτέ τους στόχους του και ότι αυτό το δειλό έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο ” είπε ο Ραΐσι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε την Τρίτη ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, ένα βασικό όργανο λήψης αποφάσεων, συνεδρίασε αργά τη Δευτέρα και αποφάσισε ότι θα προβεί σε αντίποινα για το χτύπημα. Της συνεδρίασης προήδρευσε ο Πρόεδρος Εμπραχίμ Ράισι.

Το Ισραήλ έχει στοχεύσει εδώ και καιρό τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν στη Συρία και των υποστηριζόμενων ομάδων του, αλλά η επίθεση της Δευτέρας στην πρεσβεία αποτελεί την πρώτη φορά που πλήττει επίσημο κτιριακό συγκρότημα. Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Από την επίθεση εναντίον του προξενικού τμήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό σκοτώθηκαν έντεκα άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο απολογισμός των ισραηλινών πληγμάτων στο προξενικό γραφείο της ιρανικής πρεσβείας ανέρχεται σε 11 νεκρούς: οκτώ Ιρανούς, δύο Σύρους και έναν Λιβανέζο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία. Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν άμαχοι μεταξύ των νεκρών.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στη Δαμασκό, ο Χοσεΐν Ακμπαρί, από το πλήγμα σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, μεταξύ αυτών δύο διοικητές των ειδικών δυνάμεων. Το κτίριο «χτυπήθηκε από έξι πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από μαχητικά F-35», είπε σε δημοσιογράφους ο Ακμπαρί.

Από την πυραυλική επίθεση καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το προξενικό γραφείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κτίριο της ιρανικής πρεσβείας, στην πρόσοψη του οποίου υπάρχει ένα τεράστιο πορτρέτο του στρατηγού Σουλεϊμανί, αρχιτέκτονα των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή ο οποίος δολοφονήθηκε από αμερικανικό drone στο Ιράκ τον Ιανουάριο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments