Πολιτική

Απώλειες στα δεξιά της ΝΔ – Ανοικτό το ενδεχόμενο Μπελέρη

Απώλειες στα δεξιά της ΝΔ – Ανοικτό το ενδεχόμενο Μπελέρη

Πηγή Φωτογραφίας: Botasot.al

Για τη δεύτερη θέση στη Β. Ελλάδα προαλείφεται η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.

Τις τελικές του αποφάσεις λαμβάνει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όσον αφορά την υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντι Μπελέρη, στο ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός διατηρεί τις επιφυλάξεις του, ωστόσο οι διαρροές σε επίπεδο ψηφοφόρων προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και σε συνδυασμό με την παρουσία στελεχών του Μαξίμου που στηρίζουν την επιλογή Μπελέρη φαίνεται πως οδηγούν στο να βγει «λευκός καπνός», ενώ δεν αποκλείεται να δώσει το «παρών» στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της ΝΔ ο υιός του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Η επιλογή Μπελέρη θα μπορούσε να απαντήσει, ανάμεσα στα άλλα, στις διαρροές, που πιθανολογείται ισχυρά ότι παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία στα δεξιά της.

Σε αυτό το πλαίσιο, κατά πληροφορίες, βρέθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο γιος και ο αδερφός του Μπελέρη, ώστε να ξεπεραστούν όποια διπλωματικά εμπόδια σχετικά με την υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. 

 Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει γίνει δέκτης εισηγήσεων να συμπεριλάβει τον Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την εκλογή του και στη συνέχεια καταδικάστηκε και εκτίει ποινή φυλάκισης στις αλβανικές φυλακές. Ωστόσο, είχαν προκύψει αντιρρήσεις, καθώς όσοι τις εξέφραζαν, τόνιζαν ότι μια τέτοια κίνηση θα περιόριζε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε διμερές επίπεδο μεταξύ Αθήνας – Τιράνων.

Είναι κοινός τόπος πως το κόμμα του κ. Κυριάκου Βελόπουλου, στους περισσότερους νομούς της Β. Ελλάδας, θα βρεθεί στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Το δε άθροισμα των κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας είτε εκπροσωπηθούν στην ευρωβουλή είτε όχι, θα ξεπεράσει αισθητά το 20%, πάντα σε αυτή την περιοχή. 

Στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζεται ότι με ένα τμήμα ψηφοφόρων, που κινούνται προς τα δεξιά,  θα μπορούσε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας, υπό μια προϋπόθεση: Θα έβρισκε αυτές τις προσωπικότητες που ο λόγος τους και η εν γένει παρουσία τους θα ήταν αποδεκτή από αυτό το «δύσκολο» ακροατήριο.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει ποιοι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και εντασσόμενοι στο ευρωψηφοδέλτιο θα προσπαθούσαν να συνομιλήσουν με ένα κοινό που δεν είναι μικρό και το οποίο θα μπορούσε, με κατάλληλους χειρισμούς, να επαναποκτήσει την επαφή με την παράταξη που παραδοσιακά ψήφιζε. Το ερώτημα είναι αν θα τολμήσει να κάνει αυτό το άνοιγμα προς τα δεξιά. 

Η υποψηφιότητα Μπελέρη είναι μια ενδεδειγμένη λύση, αλλά δεν αρκεί. Ο άνθρωπος είναι στη φυλακή του Ράμα και θα εκπροσωπηθεί προεκλογικά δια αντιπροσώπων. Σαφώς θα βοηθήσει σημαντικά η παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο, αλλά χρειάζεται και άλλη μια προσωπικότητα με ισχυρό δεξιό συμβολισμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments