Διεθνή

Έκλειψη Ηλίου: Παράξενα φαινόμενα που μπορεί να συμβούν – Το Fox News εξηγεί

Έκλειψη Ηλίου: Παράξενα φαινόμενα που μπορεί να συμβούν – Το Fox News εξηγεί

Πηγή Φωτογραφίας: SCREEN/Euronews World News

Το φαινόμενο, που μπορεί να παρατηρηθεί με ασφάλεια με τα κατάλληλα γυαλιά, είναι μια δέσμη φωτός στην άκρη της έκλειψης, που συχνά αναφέρεται ως το φαινόμενο του διαμαντένιου δακτυλίου.

Το σπάνιο φαινόμενο της ολικής έκλειψης ηλίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μερικά περίεργα γεγονότα εδώ στη Γη.

Η ηλιακή έκλειψη στις 8 Απριλίου 2024 αναμένεται να είναι ορατή σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ.

Τι μπορούν να περιμένουν οι Αμερικανοί να συμβεί στον ουρανό αλλά και στο έδαφος;

Οι χάντρες του Baily είναι ένα παράξενο φαινόμενο που συμβαίνει καθώς το φεγγάρι πλησιάζει τον ήλιο κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης.

Το φαινόμενο, που μπορεί να παρατηρηθεί με ασφάλεια με τα κατάλληλα γυαλιά, είναι μια δέσμη φωτός στην άκρη της έκλειψης, που συχνά αναφέρεται ως το φαινόμενο του διαμαντένιου δακτυλίου.

Οι χάντρες του Baily, φαινόμενο που θα μπορούσε να συμβεί κατά τη διάρκεια της έκλειψης ηλίου / Φωτογραφία: Shutterstock Ακριβώς καθώς το φεγγάρι καλύπτει ή αρχίζει να αποκαλύπτει τον ήλιο, οι θεατές μπορεί να είναι σε θέση να δουν αυτό το «ενδιαφέρον φαινόμενο», δήλωσε ο αστροφυσικός του Πανεπιστημίου Johns Hopkins Dr. Bill Blair στο Fox News Digital.Στο «φαινόμενο που είναι γνωστό ως ‘χάντρες του Baily’ … ο ήλιος μπορεί στην πραγματικότητα να ξεπροβάλλει μέσα από σεληνιακές κοιλάδες ακριβώς κατά μήκος της άκρης της σελήνης», είπε.

Οι θεατές της έκλειψης μπορούν να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητές τους να δουν τέτοια φαινόμενα ταξιδεύοντας κατά μήκος της «άκρης» της ζώνης της ολικής έκλειψης, είπε ο Blair.

Συμπεριφορά των ζώων Κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης, τα είδη της άγριας ζωής αντιδρούν σαν η μέρα να μετατράπηκε ξαφνικά σε νύχτα.

Κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, τα ζώα και πουλιά συχνά «προετοιμάζονται για ύπνο ή συμπεριφέρονται μπερδεμένα», σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Ντάλας.

Τόσο η φυσική όσο και η ακουστική συμπεριφορά των ζώων θα αλλάξει κατά τη διάρκεια της έκλειψης, σημειώνει το National Geographic σε άρθρο του.

«Η πρώιμη έναρξη του σκοταδιού διαταράσσει τους κιρκάδιους ρυθμούς των ζώων, πυροδοτώντας μια πιθανή χορωδία από κουκουβάγιες, γρύλους ή ακόμη και κογιότ, ανάλογα με την τοποθεσία» έγραψε το NatGeo.

Εξαιτίας αυτής της αναμενόμενης αλλαγής στον ήχο, η NASA κυκλοφόρησε το Eclipse Soundscapes Project, προτρέποντας τους θεατές της έκλειψης να δώσουν προσοχή και να καταγράψουν τις διαφορές στη συμπεριφορά των ζώων στην περιοχή τους.

«Οι αναφορές για αυτές τις άτυπες συμπεριφορές των ζώων χρονολογούνται από αιώνες, αλλά οι επιπτώσεις μιας έκλειψης στη ζωή των φυτών και των ζώων δεν είναι πλήρως κατανοητές», έγραψε η NASA σε ένα άρθρο.

Παράξενες σκιές Ο μεταβαλλόμενος προσανατολισμός του ηλιακού φωτός μπορεί να ρίξει μερικές πολύ αλλόκοτες σκιές στη Γη.

Το φως που φιλτράρεται μέσα από τα φύλλα των δέντρων έχει παρατηρηθεί ότι αφήνει σκιές σε σχήμα ημισελήνου καθώς πλησιάζει η ολική έκλειψη, είπε ο Blair.

Καθώς το φεγγάρι θα σκιάζει το φως του ήλιου, ορισμένα άλλα αστέρια και πλανήτες θα μπορούσαν να είναι ορατά.

Η Planetary Society ανέφερε ότι η Αφροδίτη μπορεί να εμφανιστεί φωτεινή στα δεξιά ή κάτω δεξιά του ήλιου.

Ο Δίας, ο οποίος θα εμφανιστεί πιο αμυδρός, θα μπορούσε να φανεί στα αριστερά ή πάνω αριστερά του ήλιου.

Το τι θα εμφανιστεί θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες ανά τοποθεσία, αλλά τα αστρονομικά στοιχεία που λάμπουν πιο έντονα θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστούν, σύμφωνα με το Live Science.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments