Πολιτική

Πορφυλένια Κανελλοπούλου: Η ΝΔ στον μισό αιώνα ζωής της έχει συνδεθεί με μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Πορφυλένια Κανελλοπούλου: Η ΝΔ στον μισό αιώνα ζωής της έχει συνδεθεί με μεγάλες μεταρρυθμίσεις
«Η Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τη διαδρομή της στον πολιτικό χωροχρόνο, πρέπει να διατηρήσει την ικανότητα να παραμένει «Νέα και Δημοκρατία». τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυλένια Κανελλοπούλου, από το Βήμα του 150υ επετειακού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

«Η Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τη διαδρομή της στον πολιτικό χωροχρόνο, πρέπει να διατηρήσει την ικανότητα να παραμένει «Νέα και Δημοκρατία». τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυλένια Κανελλοπούλου, από το Βήμα του 150υ επετειακού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας

«Γιατί, ήταν αυτή είχε πάντοτε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις σιωπηλές πλειοψηφίες του τόπου μας, με προνομιούχους και μη, με τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, με όσους βάλλονται τα ατομικά τους δικαιώματα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδίασε και εφαρμόζει καθημερινά μια Χάρτα αλληλεγγύης και συμπερίληψης που δεν αφήνει κανέναν και καμία πίσω.

Πάντοτε πιστή στις αρχές της, σε ένα διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής και αξιών, σε μια νηφάλια πολιτική κουλτούρα, που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

«Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τη διαδρομή της στον πολιτικό χωροχρόνο, πρέπει να διατηρήσει την ικανότητα να παραμένει «Νέα και Δημοκρατία». Το απαιτεί η Γενιά μου, το απαιτεί η κοινωνία. Σε μια Γενιά που πολλοί της υποσχέθηκαν restart, αλλά αυτό που την νοιάζει είναι τα checkpoints, οι σταθερές πάνω στις οποίες χτίζει τη ζωή της.Για όλους αυτούς τους συνομηλίκους μου, τι μπορεί να κάνει η παράταξη μας; Αδιαπραγμάτευτα, να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα μας στο μονοπάτι της ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών, των περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων δουλειών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της:

Υπάρχουν κάποιες εικόνες στη ζωή κάθε νέου ανθρώπου που ασχολείται με τα κοινά που φορτίζουν συναισθηματικά τη σκέψη του, οριοθετούν τις επιλογές του, προσδιορίζουν τη συνείδηση του. Εικόνες σημαδιακές που σε αρμονία καθορίζουν αξίες και ιδέες, υπαγορεύουν στάσεις ζωής, διαμορφώνουν έναν προσωπικό κώδικα συμπεριφοράς και ηθικής στη διαδρομή του.

Για εμάς, τις νέες και τους νέους της Νέας Δημοκρατίας, αυτές οι εικόνες συμπυκνώνονται γύρω από τον πυρσό της παράταξης και σε όσους τόσα χρόνια κρατούν τη φλόγα του αναμμένη με προσωπικές θυσίες. Σε μια λαμπαδηδρομία 50 και πλέον χρόνων, ο πυρσός πέρασε πολλά χέρια και έλουζε πάντα με φως όσους βρίσκονταν γύρω του, διώχνοντας μακριά το σκοτάδι της τοξικότητας. Σήμερα, έχουμε την τύχη στο τιμόνι της χώρας και της παράταξης μας να βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον μισό αιώνα ζωής της, η Νέα Δημοκρατία έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, τις θαρραλέες εθνικές αποφάσεις, το φιλελεύθερο πνεύμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί, ήταν αυτή είχε πάντοτε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τις σιωπηλές πλειοψηφίες του τόπου μας, με προνομιούχους και μη, με τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, με όσους βάλλονται τα ατομικά τους δικαιώματα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδίασε και εφαρμόζει καθημερινά μια Χάρτα αλληλεγγύης και συμπερίληψης που δεν αφήνει κανέναν και καμία πίσω.

Πάντοτε πιστή στις αρχές της, σε ένα διαφορετικό υπόδειγμα πολιτικής και αξιών, σε μια νηφάλια πολιτική κουλτούρα, που τόσο έχει ανάγκη σήμερα η χώρα μας.

Γιατί, ζούμε δυστυχώς σε μια χώρα που έχει την τάση κάποιες φορές να αποστρέφει νέους και μεγαλύτερους από την πολιτική. Ζούμε σε μια χώρα που κάποιοι επικαλούνται τη Δημοκρατία χωρίς να έχουν δημοκρατική σκέψη, επικαλούνται την Πατρίδα χωρίς να θέλουν να την υπηρετήσουν, επικαλούνται την ηθική μόνο όταν εξυπηρετεί τις επιδιώξεις τους. Σε αυτήν την υποκρισία, όμως, πρέπει να μπει ένα τέλος.

Σήμερα, οδεύουμε προς έναν νέο ιστορικό κύκλο, με παρακαταθήκη τα κεκτημένα 50 ετών που δεν πρέπει να χαθούν. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία για να συνεχίσει τη διαδρομή της στον πολιτικό χωροχρόνο, πρέπει να διατηρήσει την ικανότητα να παραμένει «Νέα και Δημοκρατία».

Το απαιτεί η Γενιά μου, το απαιτεί η κοινωνία. Σε μια Γενιά που πολλοί της υποσχέθηκαν restart, αλλά αυτό που την νοιάζει είναι τα checkpoints, οι σταθερές πάνω στις οποίες χτίζει τη ζωή της.

Για όλους αυτούς τους συνομηλίκους μου, τι μπορεί να κάνει η παράταξη μας; Αδιαπραγμάτευτα, να συνεχίσει να οδηγεί τη χώρα μας στο μονοπάτι της ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών, των περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων δουλειών.

Και το όχημα μας για να έρθουμε σε επαφή με αυτούς τους νέους, να ακούσουμε τα αιτήματα τους, να απαντήσουμε στις αγωνίες τους ήταν, είναι και θα είναι η ΟΝΝΕΔ που υπηρετώ.

Τι πρέπει να κάνει, όμως, για να παραμείνει η Μεγάλη Δημοκρατική παράταξη της χώρας; Να δίνει όλες τις μάχες που ανακύπτουν, προκειμένου να διαφυλάξει την ακεραιότητα της Δημοκρατίας μας , απέναντι σε όσους συστηματικά την υπονομεύουν. Ακόμα και αν πρόκειται για μάχες χαρακωμάτων, για όσα πιστεύουμε και για όσα μας κατέστησαν τον πιο ανθεκτικό πολιτικό φορέα στη Μεταπολίτευση.

Και αυτό το πετυχαίνει, μέσα από διαδικασίες όπως αυτή σήμερα, με όρους σύνθεσης απόψεων και εσωτερικών συγκλίσεων. Άλλωστε, μια υγιής παράταξη είναι η προϋπόθεση για μια υγιή Δημοκρατία.

Μπροστά μας, έχουμε μια ακόμα μεγάλη μάχη, που πρέπει και θα δώσουμε ενωμένοι. Την μάχη , που θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας ,μέσα στην Ευρώπη , για τα επόμενα χρόνια. Τον Ιούνιο, στις Ευρωεκλογές, θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα: Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σημαίνει ισχυρή Ευρώπη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments