Οδηγός

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πιστώνονται πριν το Πάσχα [vid]

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα πιστώνονται πριν το Πάσχα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: freepik//Στο τέλος Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Ειδικότερα, θα καταβληθούν Επίδομα Παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων.

Πότε οι πληρωμές για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Στο τέλος Απριλίου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Ειδικότερα, θα καταβληθούν Επίδομα Παιδιού, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων.

Πότε οι πληρωμές για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ:

  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και επίδομα Στέγασης/ενοικίου: Η πληρωμή θα γίνει στις 30 Απριλίου και θα αφορά τους πολίτες που θα έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2024 και έχει εγκριθεί
  • Το επίδομα γέννησης, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, η στεγαστική Συνδρομή, το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων θα πληρωθούν στις 30 Απριλίου

Επίσης, την Τρίτη 30 Απριλίου αναμένεται να δοθεί από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και η σύνταξη Υπερηλίκων.

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα είναι διαθέσιμα τα επιδόματα στα ΑΤΜ;

Σημειώνεται ότι τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ των δικαιούχων το απόγευμα της 29ης Απριλίου 2024.

Αυξημένο επίδομα γέννησης

Επιπλέον επίδομα γέννησης από 400 έως και 1.500 ευρώ θα λάβουν τον Απρίλιο οι μητέρες που απέκτησαν παιδί από την 1η Ιανουαρίου 2023 και μετά.

Το ποσό αυτό προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023. Χωρίς να απαιτείται νέα αίτηση το επιπλέον ποσό του επιδόματος θα καταβληθεί εφάπαξ τον Απρίλιο στους δικαιούχους, οι οποίοι έχουν ήδη λάβει το πλήρες ποσό του επιδόματος γέννησης. Στους δικαιούχους, των οποίων η αίτηση έχει εγκριθεί, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή και των δύο δόσεων του επιδόματος, το επιπλέον ποσό καταβάλλεται με την καταβολή της δεύτερης δόσης.

Το επίδομα γέννησης κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, από 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί έως 3.500 ευρώ για το τέταρτο και κάθε επόμενο παιδί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments