Πολιτική

Μητσοτάκης: Θα κάνουμε βαθιές τομές στο κράτος

Μητσοτάκης: Θα κάνουμε βαθιές τομές στο κράτος

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ STAR ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΜΑΡΑ ΖΑΧΑΡΕΑ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην κρατική μηχανή διατύπωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Στην αρχή της συνέντευξής του στον Ant1 ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δραματική αύξηση των γυναικοκτονιών και της βίας των ανηλίκων, λέγοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες γυναικών γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει το θάρρος να εκδηλώσουν το πρόβλημα, ενώ και για το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους που ήταν – όπως είπε – «γροθιά στο στομάχι» σημείωσε πως όλα πήγαν λάθος», αλλά η αύξηση του αριθμού των καταγγελιών δείχνει πως υπάρχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, για την αστυνομία παραδέχτηκε ότι υπάρχει ακόμα η κουλτούρα του ωχαδερφισμού, όπως και στο κράτος, αλλά και πολλοί που κάνουν εξαιρετική δουλειά και τόνισε πως χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας. «Ναι τα περιπολικά πρέπει να είναι και ταξί και ασθενοφόρα. Στις φωτιές πήγαιναν πόρτα πόρτα στα σπίτια για να βγάλουν τους ηλικιωμένους από τα σπίτια τους», συμπλήρωσε.

«Βρήκαμε πολλούς αστυνομικούς δεσμευμένους σε πρόσωπα. Βρήκαμε πολλές αντιστάσεις για να τους απαλλάξουμε», αποκάλυψε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους,  τονίζοντας πως κάνει μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως αυτή την 4ετία πρέπει να κάνουμε βαθιές τομές στο κράτος. «Όταν τα βάζουμε με το βαθύ κράτος χρειάζεται επιμονή και υπομονή. Αυτή είναι η μάχη την οποία δίνουμε και η αστυνομία είναι μία από τις παρεμβάσεις που θέλουμε να κάνουμε», όπως είπε.

«Δεν είμαστε εδώ για να τιμωρούμε τα παιδιά αλλά για να βάλουμε ένα πλαίσιο συμπεριφοράς», υπογράμμισε για τα μέτρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του bullying. «Η αθλητική βία είναι η αρχή της σχολικής βίας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «θέλουμε να κερδίσουμε τη μάχη κατά του χουλιγκανισμού στη μνήμη του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του».

«Πρέπει να μπαίνουν όριο, πλαίσιο κανόνων που θα σέβονται τα παιδιά. Δεν μπορείς να μπαίνεις να τα κάνεις γης μαδιάμ. Επειδή άκουσα και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει αν σπάσει ένα παράθυρο, θα το πληρώσει όλο το σχολείο. Οχι δεν θα το πληρώσει όλο το σχολείο, θα το πληρώσει η οικογένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το θέμα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεν υπάρχει συγκάλυψη και στο ερώτημα που θέτουμε τι έχουμε να συγκαλύψουμε δεν μας απαντούν». Απαντώντας στις κατηγορίες περί «μονταζιέρας» σημείωσε: «Δεν το γνωρίζω αυτό. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι το υλικό έφτασε ακέραιο στη δικαιοσύνη. Δεν υπήρχε καμία κυβερνητική ανάμειξη. Το βράδυ δεν ξέραμε πόσοι είναι οι νεκροί. Δηλαδή το μέλημά μας ήταν να πάμε να πειράξουμε το ηχητικό. Είναι βαθιά προσβλητικό κυρία Αναστασοπούλου. Ο,τι διέρρευσε στα μέσα ήταν δύο ημέρες μετά».

Χαρακτήρισε τα όσα λέγονται «ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας» που «αναπαράγονται με μεγάλη συστηματικότητα» και πως η κυβέρνηση δεν απάντησε με μεγάλη πειστικότητα στις θεωρίες συνωμοσίας της αντιπολίτευσης. «Αυτό ήταν το λάθος μας», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι «αν η αντιπολίτευση καταθέσει κατηγορητήριο για προανακριτική επιτροπή θα το εξετάσουμε»

Μιλώντας για το πρόβλημα της ακρίβειας είπε ότι ο ίδιος πρώτος αναγνωρίζει ότι ροκανίζει τα εισοδήματα των πολιτών και υπογράμμισε πως η στήριξη του διαθεσίμου εισοδήματος με μόνιμες αυξήσεις είναι η μόνη απάντηση στην ακρίβεια, ενώ τόνισε πως οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού είναι μεγαλύτερες από τη συνολική αύξηση του πληθωρισμού.

Υλοποιούμε μαι σειρά δράσεων για να στηρίξουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με το κόστος της στέγης, ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments