Πολιτική

Ποιοι είναι οι στόχοι των κομμάτων στις ευρωεκλογές

Ποιοι είναι οι στόχοι των κομμάτων στις ευρωεκλογές

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το κυβερνών κόμμα θέλει να περιορίσει το εύρος της ψήφου διαμαρτυρίας.

Ανεβάζουν ταχύτητες τα κομματικά επιτελεία, καθώς απομένουν λιγότεροι από δύο μήνες για τις ευρωεκλογές και η μεγάλη μάχη δίνεται για την αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης. Από την κυβέρνηση θέλουν να αποφύγουν μια ψήφο διαμαρτυρίας και βάζουν το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες» για να αντιμετωπίσουν διαρροές προς τα άλλα κόμματα. Την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης στοχεύουν στην αύξηση των ποσοστών τους σε σχέση με τις περσινές εθνικές εκλογές και βάζουν τον δικό τους πήχη στο δρόμο προς τις κάλπες.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει θέσει επισήμως συγκεκριμένο στόχο, αλλά στοχεύει σε ένα ποσοστό κοντά στο 33,12% των ευρωεκλογών το καλοκαίρι του 2019. Στη μάχη των εντυπώσεων θα παίξει φυσικά ρόλο η διαφορά από το δεύτερο κόμμα, αλλά και τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν τα κόμματα, που κινούνται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. “Βρισκόμαστε σε ένα σημαντικό σημείο καμπής. Η χώρα δεν θα ανεχθεί πισωγυρίσματα”, τόνισε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι πολίτες να στείλουν μήνυμα συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στην κάλπη.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ικανοποίηση για τη δεύτερη θέση του κόμματος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και την ποσοστιαία αύξηση σε σχέση με τις αντίστοιχες έρευνες του χειμώνα. Βέβαια, αναγνωρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η συμμετοχή στις ευρωεκλογές να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις περσινές εθνικές εκλογές. « Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο λαός θα στείλει ένα πολύ μεγάλο μήνυμα στις ευρωεκλογές» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης χθες σε εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης των υποψήφιων των προκριματικών που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της Αττικής.

“Αν το ΠΑΣΟΚ αναδειχθεί δεύτερο κόμμα, η Νέα Δημοκρατία θα λάβει ένα ισχυρό μήνυμα και θα σταματήσει την παρέλαση της αλαζονείας, της διαφθοράς και της συγκάλυψης”, τονίζει, από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί στενά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων (το κόμμα βρίσκεται στην τρίτη θέση) και θα εντείνει την προσέγγισή του στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

Το ΚΚΕ επικεντρώνεται στην αύξηση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, καθώς στις δημοσκοπήσεις καταγράφει υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τις εθνικές εκλογές. Παράλληλα, η Νέα Αριστερά στοχεύει τουλάχιστον στο εκλογικό όριο του 3%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας ελπίζει επίσης να επιτύχει υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

Στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, η Ελληνική Λύση σημειώνει άνοδο στις μετρήσεις της κοινής γνώμης (βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε ορισμένες δημοσκοπήσεις) και φαίνεται να σημειώνει καλύτερες επιδόσεις κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Η Νίκη ελπίζει επίσης να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση για να ενισχύσει τα ποσοστά της και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα σε σχέση με τους Σπαρτιάτες.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι ποσοστά θα κερδίσουν στις δημοσκοπήσεις του καλοκαιριού το κόμμα “Κόσμος” του Πέτρου Κόκκαλη και οι Δημοκρατικοί του Ανδρέα Λοβέρδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments