Πολιτική

Νέα Αριστερά: Ο διμέτωπος απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και το όριο του 3%

Νέα Αριστερά: Ο διμέτωπος απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και το όριο του 3%

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αισιόδοξα τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων.
Σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε ο Αλέξης Χαρίτσης με δηλώσεις του.

Μάλιστα, έκανε λόγο για ζήτημα «αναξιοπιστίας», φέρνοντας ως παράδειγμα την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές 2024.

«Για να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο των δυνάμεων της Αριστεράς, ένα προοδευτικό μέτωπο. Πώς όμως θα δημιουργηθεί;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού

«Αυτή τη στιγμή έχουμε τις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που η μία κάνει πολιτική με όρους lifestyle και τηλεοπτικού reality και η άλλη κάνει πολιτική με όρους ποδοσφαιρικών μεταγραφών. Έχουμε δύο ηγεσίες αναντίστοιχες με τις ανάγκες που υπάρχουν και με τις ζωντανές δυνάμεις που υπάρχουν και μέσα σε αυτά τα δύο κόμματα. Και με τις ανάγκες της κοινωνίας», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, έφερε ως παράδειγμα την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, μιλώντας μεταξύ άλλων για ζήτημα αναξιοπιστίας και παγκόσμια πρωτοτυπία.

«Δεν μπορεί τη μια ημέρα να πηγαίνεις- και σωστά- στον κ. Ράμμο και στην ΑΔΑΕ για να ενημερωθείς, γιατί ήταν πράγματι ο κ. Ανδρουλάκης θύμα του σκανδάλου των υποκλοπών. Και την επόμενη ημέρα να ανακοινώνεις ως υποψήφιο τον κ. Ζαγοράκη», δήλωσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς.

«Δεν είναι μόνο ακόμα ευρωβουλευτής της ΝΔ- πρωτοτυπία παγκόσμια- αλλά ήταν ένας από τους 17 ευρωβουλευτές που είχαν καταθέσει το “αντιψήφισμα” στο ευρωκοινοβούλιο που έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και ότι πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη», επεσήμανε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Και τώρα τώρα κατεβαίνει από τον επικεφαλής κόμματος που ήταν ο ίδιος θύμα στην υπόθεση των υποκλοπών; Δεν υπάρχει ζήτημα αναξιοπιστίας εκεί;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εκλογικές στοχεύσεις της Νέας Αριστεράς

Ευρύτερα, σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς κινείται το κόμμα της Νέας Αριστεράς.

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων στις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου να έχουν γίνει ήδη γνωστά, ενώ ταυτοχρόνως συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο των νέων κοινωνικών κινημάτων.

Μετά τη διάσπαση από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τη συγκρότησή της σε νέο φορέα -μια διαδικασία που κινήθηκε πολλαπλώς, σε τοπικό και σε πανελλαδικό επίπεδο- η μάχη των ευρωεκλογών θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο διακύβευμα της Νέας Αριστεράς. Εκεί, θα εντοπίσουν τα στελέχη που τη συγκροτούν τη συνολικότερη εκλογική δυναμική τους, θέτοντας αντιστοίχως και τον ορίζοντα για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.

Μέσα από τις διαδικασίες συγκρότησης επιβεβαιώθηκαν οι πρώτες δέκα υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς στις ευρωεκλογές που είναι οι Έλενα Όλγα Χρηστίδη, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Κατερίνα Σαράντη, Νατάσα Ρωμανού, Λατίφ Νταρουίς, Αντώνης Μπόγρης, Στέλιος Κούλογλου, Μπάμπης Κασίμης, Ιφιγένεια Καμτσίδου και Θέμης Αμπλάς.

Εντούτοις, γρίφο αποτελεί η δυναμική που θα καταγράψει εντέλει το νέο εγχείρημα της Αριστεράς, με τις δημοσκοπήσεις παρότι καταγράφουν ανοδική τάση της Νέας Αριστεράς, την αναδεικνύουν στο όριο της εισόδου στο ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τον Απρίλιο, η Νέα Αριστερά αποτυπώνεται κατά μέσο όρο στην πρόθεση ψήφου στο 2,76%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου στο 3,28%.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Pulse, η Νέα Αριστερά στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στο 2,5%, ενώ στην εκτίμηση στο 3%.

Στη δημοσκόπηση της MRB, η Νέα Αριστερά αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου στο 3% (αναγωγή στο σύνολο 3,8%). Στην ίδια μέτρηση διαπιστώνεται η εισροή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ περί 11,3% των ερωτηθέντων, όπως και 2,7% από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Όσον αφορά τη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, η Νέα Αριστερά αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου στο 2,5%. Στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει 3,4%.

Τέλος, στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», η Νέα Αριστερά εντοπίζεται στο 1,8% στην πρόθεση ψήφου, ενώ 2,2% στην εκτίμηση ψήφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments