Γεωπολιτικά

Ισραήλ: Στρατός και Μοσάντ ενέκριναν σχέδια αντίδρασης αν το Ιράν επιτεθεί

Ισραήλ: Στρατός και Μοσάντ ενέκριναν σχέδια αντίδρασης αν το Ιράν επιτεθεί

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ο ισραηλινός στρατός (IDF) και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Μοσάντ έχουν εγκρίνει σχέδια για μια επίθεση αντιποίνων σε περίπτωση που το Ισραήλ δεχθεί επίθεση από το ιρανικό έδαφος, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Γέντιοτ Αχρονότ, που απέφυγε να κατονομάσει τις πηγές της.

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Μοσάντ έχουν εγκρίνει σχέδια για μια επίθεση αντιποίνων

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Μοσάντ έχουν εγκρίνει σχέδια για μια επίθεση αντιποίνων σε περίπτωση που το Ισραήλ δεχθεί επίθεση από το ιρανικό έδαφος, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Γέντιοτ Αχρονότ, που απέφυγε να κατονομάσει τις πηγές της.

Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα της εφημερίδας (Ynet), ο συντονισμός μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επίσης ενισχυθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η ηλεκτρονική πύλη σημειώνει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας προετοιμάζονται για πιθανή αντίδραση από το Ιράν τις επόμενες ημέρες, «με βάση την κατανόηση» ότι η Τεχεράνη δεν έχει εγκαταλείψει το αρχικό της σχέδιο να απαντήσει στο ισραηλινό στρατιωτικό χτύπημα στη Δαμασκό.

Τυχόν ισραηλινή απάντηση, βάσει των σχεδίων των IDF και της Μοσάντ, θα είναι επί ιρανικού εδάφους και θα είναι ανάλογη της ιρανικής επίθεσης – οφθαλμόν αντί οφθαλμού δηλαδή.

Ισραηλινός ισχυρισμός

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του IDF Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι, σύμφωνα με τον στρατό, δεν ήταν το ιρανικό προξενείο που δέχτηκε επίθεση στη Δαμασκό, αλλά μια εγκατάσταση των Ιρανών Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC). Σύμφωνα με τον κ. Χαγκάρι, το κτίριο ήταν απλώς μεταμφιεσμένο σε πολιτικό κτίριο.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, το Ισραήλ προετοιμάζεται για χτύπημα από το Ιράν εντός των επόμενων 48 ωρών, ενώ αντίστοιχος συναγερμός έχει σημάνει και στην αμερικανική κυβέρνηση, που ήδη προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες στο Ισραήλ να προσέχουν τις κινήσεις τους και να μην απομακρύνονται από τις μεγάλες πόλεις (όπου θεωρείται ότι υπάρχει καλύτερη προστασία).

Εκτιμάται ότι η Τεχεράνη ζυγίζει τις επιλογές της, οι κυριότερες των οποίων είναι πλήγμα στα υψίπεδα του Γκολάν ή κατά ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Ynet, CNN

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments