Διεθνή

Οι απειλές του ISIS για το Euro: Προπαγανδιστικές αφίσες και επιθέσεις με drones στα γήπεδα

Οι απειλές του ISIS για το Euro: Προπαγανδιστικές αφίσες και επιθέσεις με drones στα γήπεδα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ο ISIS προ ημερών εξαπέλυσε απειλές για επιθέσεις στα γήπεδα που φιλοξένησαν τα παιχνίδια των προημιτελικών του Champions League με αποτέλεσμα να διεξαχθούν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Παρίσι, Μαδρίτη και Λονδίνο.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία ενόψει Euro για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα βραχίονα του ISIS το καλοκαίρι, στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο ISIS προ ημερών εξαπέλυσε απειλές για επιθέσεις στα γήπεδα που φιλοξένησαν τα παιχνίδια των προημιτελικών του Champions League με αποτέλεσμα να διεξαχθούν με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε Παρίσι, Μαδρίτη και Λονδίνο.

Ο συναγερμός έληξε, χωρίς να υλοποιηθούν οι απειλές των τζιχαντιστών, ωστόσο οι Αρχές στη Γαλλία επιστράτευσαν και την επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα BRI μετά από ανάρτηση στο μέσο Al Azaim, μηνυμάτων του ISIS-Κ.

Η Bild αναφέρει ότι το τελευταίο τεύχος του προπαγανδιστικού μέσου του ISIS-K «Voice of Khorasan» περιέχει κάλεσμα για επιθέσεις, που σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας κρούει τον κώδωνα κινδύνου για το Euro 2024.

Εκτός από το κάλεσμα στο εν λόγω τεύχος περιλαμβάνονται και φωτογραφίες, μεταξύ των οποίων μία που απεικονίζει έναν τρομοκράτη, ένοπλο, με στολή παραλλαγής, μέσα σε συρμό γερμανικού τρένου, με λεζάντα: «Τελευταία κλήση πριν την έξοδο», ενώ στο κάθισμα δίπλα του υπάρχει ένα κουτί με δυναμίτη κάτω από μία πινακίδα, που γράφει «Καλωσήρθατε στην Ευρώπη».

Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ένα drone πάνω από το Σαντιάγο Μπερναμπέου, έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ η λεζάντα γράφει: «Αν σας περιορίζουν και σας καταπιέζουν στο έδαφος, χτυπήστε τους από τον ουρανό. Αν οι εχθροί της θρησκείας του Αλλάχ μπλόκαραν το δρόμο της Εγίρας (Χίτζρα στα Αραβικά – η φυγή του προφήτη Μωάμθε από τη Μέκκα στη Μεδίνα το 622 μ.Χ.), δεν μπορούν να μπλοκάρουν το δρόμο της πάλης».

Το κείμενο εκτοξεύει απειλές προς πάσα κατεύθυνση: «Πατήστε τους άπιστους με το όχημά σας, τρυπήστε τους με μαχαίρια, δηλητηριάστε τις τροφές τους, ανατινάξτε με σφαίρες τα μυαλά τους και πυρπολήστε τα σπίτια τους», ενώ με ειδικό κάλεσμα ο ISIS απευθύνεται στους νέους οπαδούς του, σημειώνοντας ότι «η ευθύνη των νέων είανι μεγαλύτερη από οποιουδήποτε άλλου».

Οι αξιωματούχοι των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας θεωρούν πως ο βραχίονας ISIS-K του ISIS διαθέτει οργανωμένο δίκτυο με περισσότερους από 100 τζιχαντιστές σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, με τους μισούς να βρίσκονται στη Γερμανία.

Αξιωματούχος που μίλησε στην Bild δήλωσε ότι «Αυτό [το προπαγανδιστικό άρθρο] δείχνει ότι το ISIS-K θέλει να πραγματοποιήσει πάση θυσία εντυπωσιακές επιθέσεις, ανεξάρτητα από το πώς ή από ποιον. Γι’ αυτό το λόγο καλούνται τώρα να εξαπολύσουν επιθέσεις όλοι οι πιθανοί δράστες, περιλαμβανομένων ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων και των λεγόμενων μοναχικών λύκων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments