Πολιτική

Στη Βαρσοβία ο Μητσοτάκης – Τι θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τουσκ

Στη Βαρσοβία ο Μητσοτάκης – Τι θα συζητήσει με τον Ντόναλντ Τουσκ

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (EUROKINISSI/pool photo European Union)

Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ.

Στη Βαρσοβία έφτασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από την επίσκεψή του στο Βίλνιους της Λιθουανίας όπου συμμετείχε στη Σύνοδο των Τριών Θαλασσών. Ο πρωθυπουργός μετέχει αυτή τη στιγμή στο δείπνο εργασίας Ευρωπαίων ηγετών που οργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πολωνό ομόλογό του, Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η στρατηγική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυριαρχεί στο δείπνο που παραθέτουν ο Σαρλ Μισέλ και ο  Ντόναλντ Τουσκ, στους ηγέτες της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, του Λουξεμβούργου, της Φιλανδίας και της Εσθονίας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Πολωνία από το 201. Στη συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα θέσουν επί τάπητος:

– Ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με αιχμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

– Θέματα που αφορούν στη στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην πορεία προς τις ευρωεκλογές.

– Την επόμενη μέρα για την Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments